Bu da "entel" tuvaletçi 4 dilde hizmet veriyor

Bursa (AA)- Bursa'nın en eski yerleşim birimlerinden olan Yeşil Mahallesi'nde, belediyeye ait tuvaleti işleten Özbek uyruklu Nuriyet Gulomzhon, Rusçanın yanısıra Türkçe, İngilizce ve Arapça biliyor.Yeşil Türbe ve Yeşil Camisi'nin yakınındaki tuvaleti 1 yıldır işleten 43 yaşındaki Nuriyet Gulomzhon, çok sayıda turistin yararlandığı tuvalette, müşterilerine 4 dilde hizmet veriyor.

Gulomzhon, turistlerin kendi dilleriyle hitap edilmesine oldukça şaşırdıklarını ancak çok memnun olduklarını vurgulayarak, iş yerinin turistik konumda olmasının yanısıra turistlerin tavrının kendisini yeni diller öğrenmeye yönlendirdiğini söyledi.

Reklam
Reklam

Türkiye'ye geliş öyküsünün Özbekistan'da yaşanan ekonomik sıkıntılara dayandığını ifade eden Gulomzhon,göç kararı aldıktan sonra 2004 yılında geldiği Türkiye'de çeşitli işlerde çalıştığını anlattı.Ardından gazete ilanları sayesinde tuvalet işletmeciliği işini bulduğunu belirten Gulomzhon, 4 yıllık Türkiye yaşamını ve hedeflerini şöyle özetledi: "İyi ki buralara gelmişim ve burada bir yaşam kurmuşum. Türk vatandaşlığını kazanma konusunda başvuruda bulundum. Evraklarımı hazırladım, bekliyorum. İki yıl önce belediyenin vatandaşlara yönelik sanat ve meslek edindirmek amacıyla açtığı kurslara katıldım. İngilizce ve Arapça dil eğitimi ile bilgisayar kurslarına gittim. Şu anda İngilizcemi oldukça ilerlettim. Tuvalete gelen turistlerle rahat rahat konuşuyorum. Arapçada ise İngilizce kadar seriliğim yok. Ama okuyup, yazabiliyorum. Sanırım biraz daha pratiğe ihtiyacım var. Ayrıca ulusal bir gazetenin yurt dışı dil eğitimi için verdiği kuponları biriktiyorum. Eğer bir sorun çıkmazsa İngiltere'ye gidip İngilizcemi geliştirmeyi hedefliyorum."

Reklam
Reklam