Bu Da ''kütahya'nın Çeyiz Sandığı''

Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, Kütahya’daki tüm mekanların sanal ortamda gezilebilmesine imkan sağlayan ve yaklaşık 310...

Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, Kütahya’daki tüm mekanların sanal ortamda gezilebilmesine imkan sağlayan ve yaklaşık 310 bin kare fotoğrafla 3 bin 500 plandan oluşan ''360 Kütahya'' projesini tanıttı.

Vali Çiftçi, Valiliği Toplantı Salonu'nda içeriğinde yaklaşık 310 bin kare fotoğraf, 3 bin 500 plan bulunan, kentsel bağlamda dünyada yapılmış en büyük sanal görselleştirme çalışması ''360 Kütahya''nın tanıtımını yaptı.

Projenin tanıtımını yapan Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, Kütahya’nın tamamının tanıtıldığı ilk proje olduğunu ve Dünyada da kendilerinin incelediği kadarıyla bir ilin bütünlüğü çerçevesinde tanıtımının yapıldığı bu şekilde entegre tek proje olduğunu söyledi.

Reklam
Reklam

''Kütahya kapağı açılmamış bir çeyiz sandığı, bu projeyle ve yeni açılan havalimanımızla birlikte hem dünyaya, hem de Türkiye'ye bu çeyiz sandığının kapağını açtık'' diyen Vali Çiftçi, şöyle konuştu: ''Artık Dünya’da, bize yeni açılan Zafer Havalimanı ile birlikte ulaşabilecek. Bu kadar eserimiz var ama bizim en büyük eksiğimiz bunları Dünyaya tanıtamamamız idi. Artık elimizde böyle geliştirilebilir bir proje var. Bütün arkadaşlarımızla bu konu üzerinde uzun dönem çalışarak 310 bin kare fotoğraf, panoramik görüntüler ve üsten bakışlarla birlikte tüm dünyaya sergilenebilir hale gelen bir proje yaptık ve İnternete de bunu koyduk. Ben bu projenin ilimize çok şey kazandıracağını düşünüyorum. Ülkemizin diğer illerine de örnek olacağını düşünüyorum. Kütahya’mızın değerlerinden bir başka projemiz ise yemekleri. Kütahya’da ne kadar yemeği varsa ve nasıl yapılıyorsa, hangi lezzetleri tanıtıyorsa bununla ilgili taşınabilir bir çalışma yapıldı. Bunlar tanıtımımız açısından önemli”

Hayme Ana kitapçığının geliştirilerek yeniden basıldığını ifade eden Vali Kenan Çiftçi, “Kütahya’mız çeyiz sandığı ve bütün her alanda neredeyse her medeniyetten kalma eserlerimiz var. Bu eserlerimiz, kültür varlıklarımızı, geleneklerimizi, gümüş ve çini işlemeciliğimizi, çeşme ve çınarlarımız bütün bunları biz tanıtamazsak buraya insanları davet edemeyiz. Bizim milyonlarca eserimiz var. Her ağaç bir anıt ağaç özelliğini taşıyor. Ben bilemiyorum ama Dünyada 300 yaşındaki kavak sadece Kütahya’da var. Bu tür doğal ve tarihsel eserlerimiz var. Biz bunlarla Kütahya’yı tanıtmak ve Dünyaya duyurmak istiyoruz. Bu tanıtımı sadece Valilik değil Belediyemizin, Ticaret ve Sanayi Odamızın, sivil toplum örgütlerinin, basınımızın, tur operatörlerinin yani herkesin katkı vermesi gerekiyor. Bu eserler inşallah tarihe mal olacak, Kütahya’mızın geleceğine mal olacak eserler. İnşallah bol turistli günler dileğiyle” dedi.

Reklam
Reklam

Vali Kenan Çiftçi tarafından yapılan tanıtım toplantısına Vali Yardımcısı Metin Selçuk, İl Kültür ve Turizm Müdürü Zülkarni Yeldemez ve çalışma da görev alanlar katıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: