Bu Da "sobalı Termosifon"

Zonguldak'ın Ereğli ilçesine bağlı Ormanlı beldesinde kömür sobasına kurulan özel kazan sistemiyle, vatandaşlar kış aylarında sıcak su sıkıntısı çekmiyor.

Zonguldak'ın Ereğli ilçesine bağlı Ormanlı beldesinde kömür sobasına kurulan özel kazan sistemiyle, vatandaşlar kış aylarında sıcak su sıkıntısı çekmiyor.

Beldede atölye sahibi Erol Kaçar'ın kömür sobalarının ısısından yararlanarak sıcak su elde etmeye yarayan sistemi, elektrikli termosifon ile şofbenlere oranla kurulum dışında bedel ödenmemesi dolayısıyla vatandaşlar tarafından tercih ediliyor.

Kaçar'ın 300 liraya kurduğu sistem sayesinde, sobaya monte edilen 20 litrelik kazan sayesinde sıcak su elde ediliyor. Evin su tesisatına bağlanan sistemle, vatandaşlar kömür sobasını yaktıkları sürece hiçbir bedel ödemeden sıcak su kullanabiliyor.

Reklam
Reklam

-Maliyeti 300 lira-

Erol Kaçar, AA muhabirine, ilk kez oksijen kaynağıyla kestiği tüp düzeneğinden oluşturduğu sistemi daha sonra geliştirerek özel kazanlarla sobadan sıcak su elde eder hale getirdiğini söyledi.

Hazırladığı kazanın soba yandıkça ısınan boruların sıcaklığından faydalandığını ifade eden Kaçar, "Kazanın soğuk su girişi ve sıcak su çıkışı var. Su kullanıldıkça soğuk suyla kendisini dolduruyor. Böylece sürekli sıcak su oluyor. Kazan sıcak suyun sıcaklık derecesini de gösteriyor" dedi.

Kış aylarında yoğun talebi karşılamak için çalıştığını belirten Kaçar, ayda yaklaşık 50 sipariş teslim ettiğini ve sistemi 300 liraya kurduğunu kaydetti.

-Sistemi kullananlar memnun-

Kazan sistemini kullananlardan 62 yaşındaki Kevser Üstün, kış aylarında evlerinde kömür sobasıyla ısındıklarını belirterek, "Sistem için fazladan ne kömür yakıyor ne de elektrik harcıyoruz. Evimizin ısıtırken sıcak suyumuz da hazır oluyor. Sıcak su evin her tarafına ulaşıyor. Banyo ve mutfakta rahatlıkla kullanıyorum. Elektrikli termosifon ya da şofbenlerde bu imkanımız yok. Çünkü, bunları kullanmanın bir maliyeti var" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Ormanlı Belediye Başkanı Yaşar Sever de beldede doğalgaz bulunmadığından kömür sobasının çok yaygın olduğunu vurgulayarak, 17 bin nüfusun büyük çoğunluğunun söz konusu kazan sistemini kullandığını kaydetti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: