Bu enkazdan valizle çıktılar

ABD, San Francisco’ya inerken çakılan Asiana Havayolları’na ait yolcu uçağındaki mucize kurtuluşları konuşuyor. 291 yolcunun bulunduğu uçakta sadece 16 yaşında iki Çinli hayatını kaybetti.

Güney Kore’nin başkenti Seul’dan kalkan Güney Kore havayolları Asiana’ya ait Boeing 777 uçağının San Francisco’ya inişi sırasında meydana gelen kaza sonrası ABD, mucize eseri kurtulan yolcuları konuşmaya başladı. 141’i Çinli olmak üzere, 291 yolcu ve 16 mürettebatın bulunduğu uçakta 2 kişi öldü, 10’u ağır 182 kişi yaralandı. Ölenlerin, okul gezisi için ABD’ye giden 16 yaşındaki Çinli ortaokulu öğrencilerinden Ye Mengyuan ve Wang Linjia olduğu belirtildi. Geriye kalan yolcular ise parçalanan uçaktan valizleri ellerinde çıktı. San Francisco Belediye Başkanı Edwin Lee, “Bu kurtuluş inanılmaz” dedi.

Reklam
Reklam

Görgü tanıkları: ‘uçak erken alçaldı’

Uçakta mekanik sorun bulunamadı. Havayolunun 20 yıldır yaşadığı ilk kazada muhtemelen pilotaj hatası var. Görgü tanıklarına göre uçak, olması gerektiğinden çok daha erken alçaldı. Pilot bunu fark edince pisti pas geçmek istedi, hızı artırıp burnu kaldırdı ancak kuyruk piste çarptı. Havayollarının Koreli yöneticileri Uzakdoğu kültürü gereği eğilerek yolculardan özür diledi.

'Pilot ilk kez kullandı'
ABD’nin San Francisco kentinde 2 kişinin öldüğü 180'den fazla kişinin de yaralandığı uçak kazasıyla ilgili soruşturma devam ediyor. İlk incelemelere göre uçakta mekanik bir arıza yok. Ancak pilotun bu tipte bir uçakla ilk kez uçtuğu açıklaması dikkat çekti.

ÖLENLER ORTAOKUL ÖĞRENCİSİ
Uçak kazasında yaşamını yitirenlerin Çin'in doğusundaki Zhejiang kentinden iki ortaokul öğrencisi olduğu bildirildi.

Yetkililer, Jiangshan Ortaokulu öğrencilerinden 16 yaşındaki Ye Mengyuan ve Wang Linjia'nın San Francisco Uluslararası Havaalanı'na iniş yaparken düşen uçakta öldüğünü açıkladı.

Reklam
Reklam

Ye ve Wang, Jiangshan Ortaokulu tarafından düzenlenen bir geziye katılan 29 öğrenci arasında yer alıyordu.