Bu görüşme çok şaşırtacak!

İsrail Genelkurmay Başkanı Gabi Aşkenazi, Türkiye ile diplomatik krize rağmen, askeri bağların güçlü olmayı sürdürdüğünü vurguladı.

Aşkenazi, kendisinin Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ile görüştüğünü, İsrail Kara Kuvveleri Komutanı Tümgeneral Sami Turgeman’ın da, "birkaç gün önce Avrupa’da Başbuğ’un yerine getirilmesi beklenen mevkidaşı" ile konuştuğunu açıkladı.

Gabi Aşkenazi, İsrail Palamentosu (Knesset) Dış İşleri ve Savunma Komisyonu’nda yaptığı konuşmada Türkiye ile İsrail arasındaki diplomatik krize rağmen, ikili askeri bağların güçlü olmayı sürdürdüğünü söyledi.

İsrail’in "Gazze filosu"na kanlı baskınının ardından Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ ile konuştuğunu bildiren Aşkenazi, İsrail Kara Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Sami Turgeman’ın da "birkaç gün önce Avrupa’da Başbuğ’un yerine getirilmesi beklenen mevkidaşı" ile konuştuğunu belirtti.

Reklam
Reklam

"İKİ ORDU ARASINDAKİ YAKIN BAĞLARI SÜRÜYOR"

Haaretz gazetesine göre, Gabi Aşkenazi, komisyondaki konuşması sırasında özellikle başka gemilerin de bölgeye ulaşması olasılığı nedeniyle Türkiye ile "ortak güvenlik faaliyetlerinin sürmesinin önemi"ne vurgu yaptı.

Aşkenazi ayrıca, Orgeneral Başbuğ’un, İsrail Silahlı Kuvvetleri dergisi "Maarachot"un son sayısına, makale ile katkıda bulunmasını da "iki ülkenin orduların arasındaki yakın bağların sürdüğünün yeni bir kanıtı" olarak niteledi.