Bu gözlük zayıflatıyor!

Zayıflamak deyince akla ilk olarak spor yapmak ve sıkı bir diyet gibi çözümler gelse de Japon araştırmacıların aklına gelen fikirler sadece bunlar değil.

Diet googles (diyet gözlüğü) olarak adlandırılan bu tuhaf gözlük, takıldığında yiyecekleri olduğundan büyük gösteriyor. Kulağa biraz garip gelse de bu gözlüğün yiyecekleri devasa boyutlarda göstermekten başka bir işlevi yok. Yapılan araştırmalarda ellerine aldıkları bisküviyi, bu gözlük sayesinde iki katı boyutlarında gören denekler, daha az yemişler.
Bununla da kalmayan araştırmacılar durumu tam tersine döndürüp sonuçlar arasında fark olup olmayacağını da test etmişler. Yiyecekleri olduğundan küçük gösteren bir gözlükle yapılan ikinci bir deneyin ardından ortaya deneklerin bir önceki teste göre daha fazla yedikleri ortaya çıkmış. Tokyo Üniversitesi araştırmacıları tarafından yürütülen bu deney görünüşe göre gözlüklerin işe yaradığını kanıtlamış. Henüz pazarlama aşaması için çok erken olduğu belirtiliyor fakat projenin arkasındaki takım, gözlüklerin gelecekte kilo verme problemi yaşayanlara yardım edeceğinden emin.
[ ****](http://www.scroll.com.tr/81595/computex-2012-asus-zenbook-ux21a/)