Bu hafta üç yerli yapım vizyona girdi

Sinemaseverler, 11 Mayıs 2012 haftasında vizyona giren 6 yeni filmi izleyebilecek. Üç yerli yapımın vizyona...

Sinemaseverler, 11 Mayıs 2012 haftasında vizyona giren 6 yeni filmi izleyebilecek. Üç yerli yapımın vizyona girdiği bu hafta, dünya çapında hatırı sayılır bir yere sahip olan “Efsanelerin Dansı: Anadolu Ateşi” 3D olarak sinemaseverlerin karşısına çıkıyor. Komik ve maceralı bir hikâye olan İkizler Firarda’nın yanı sıra haftanın öne çıkan yerli yapımı ise “Can.” Raşit Çelikezer’in yönetmen koltuğuna oturduğu film Çelikezer’in değimi ile toplumdaki yerini dengelemeye çalışan insanların öyküsü. “Can” anne-baba olmayı, sabretmeyi, sevgiyi, gururu ve pişman olmayı anlatıyor.

Reklam
Reklam

CAN

Ayşe ve Cemal evleneli birkaç yıl olmuştur. Tek eksikleri bir çocuktur. Normal yollardan çocuk sahibi olamayınca Cemal’in zoruyla illegal yollardan çocuk sahibi olurlar. Ancak başından beri bu duruma karşı tavır alan Ayşe çocuğu bir türlü bağrına basamaz ve çocuk bir yaşına gelirken Cemal evi terk eder. Ayşe çocuktan kurtulmak için her yolu deneyecek ama bir türlü başaramayacaktır. Raşit Çelikezer’in yönettiği ve Selen Uçer, Serdar Orçin, Yusuf Berkan Demirbağ ile Erkan Avcı’nın oynadığı Can, dram türünde olup bu hafta öne çıkan yerli yapım.

EFSANELERİN DANSI: ANADOLU ATEŞİ

Kaynağını Anadolu’nun binlerce yıllık mitolojik ve kültürel tarihinden alan, her yöreden derlenmiş 3000 halk dansı figürü 3D olarak sinemaseverlerin karşısına çıkıyor. Ünlü dans gösterisinin sinema filmi detaylı çekimleri 100 kişilik animasyon ve profesyonel 3D çekim ekibi tarafından 6 aylık süre içinde gerçekleştirildi. Dünya standartlarında 3D efekt ve animasyonlar ile desteklenerek izleyiciyi konseptin içinde tarihte yolculuğa çıkartıyor. Mustafa Erdoğan’ın ünlü dans gösterisi Efsanelerin Dansı: Anadolu Ateşi’nin çekimleri 2011 Ağustos’unda Aspendos’ta gerçekleştirildi.

Reklam
Reklam

AŞK VE PARA (ONE FOR THE MONEY)

Altı aydır işsiz olan Stephanie, son çare olarak kuzeninin, kefalet senedi veren şirketinde tahsilât ajanı olarak çalışmaya başlar. Tercih ettiği silâh biber gazı spreyidir ama bu Stephanie’yi kuzeninin en büyük borçlusunu yakalamasını engellemez: Cinayet zanlısı, eski polis Joe Morelli. Evet, lise yıllarında Stephanie’yi baştan çıkarıp terk eden Joe Morelli. Julie Anne Robinson’ın yönettiği Katherine Heigl, Jason O’Mara, Daniel Sunjata ile John Leguizamo’nun oynadığı “Aşk ve Para” polisiye, komedi, aksiyon türünde.

KORUYUCU (SAFE)

10 yaşında bir matematik dahisi. Adı Mei. Çin vatandaşı. Onun bu yeteneği başına öyle dertler açıyor ki!.. Yeraltı bir suç örgütü Mei’yi kullanabilmek için kaçırıyor. Örgütün lideri olan Han Jiao küçük kızı örgütün rüşvet ve haraç çarkının kasası olarak kullanılmak üzere Amerika’ya gönderiyor. Böylece örgüt, tek bir bilgisayar ya da yazılı belgelerin tümünden kurtulabilecek. Çünkü bütün sayılar, belgeler küçük kızın aklında olacak. O sırada Luke Wright, New Jersey’de ikinci sınıf bir dövüşçü olmasının yanında evsiz ve beş parasız yaşamanın ona bir anlam kazandırmadığını düşünüp, intihar etmeyi planlıyor. Rus Mafyası küçük kızı Triadların elinden kaçırmaya çalışırken, Luke Wright olayı görüyor ve müdahale ediyor. Luke, hayata dönmeye karar vererek zorlu bir fiziksel mücadeleye giriyor. Luke’nin felaketlerle dolu bir gece boyunca hem Mei’nin hayatını kurtarmak hem de kendi yok edilen hayatını geri almak için tek bir seçeneği vardır; şehri altını üstüne getirmek!..

Reklam
Reklam

“Koruyucu” yu 2001 yılında çektiği “Unutulmaz Titanlar” sinema dünyasında peş peşe yaptığı filmler ile hatırı sayılır bir yere sahip olan Boaz Yakin yönetiyor. Filmin başrollerini ise Jason Statham, Chris Sarandon, James Hong ile Catherine Chan paylaşıyor. Aksiyonu bol olan “Koruyucu” da zorlu sahneler için 3 dublör görev aldı.

CAN DOSTUM (INTOUCHABLES - UNTOUCHABLE)

Geçirdiği kazadan sonra felç olan zengin aristokrat Philippe, cezaevinden çıkmış Driss’i bakıcısı olarak işe alır. Herkes Driss’in bu iş için uygun olmayacağını düşünürken, Philippe O’na inanır ve bir şans verir. Dünya dursa yan yana gelmeyecek olan bu iki karşıt dünya görüşünün çarpışmasının ve zamanla çılgın bir dostluğa dönüşmesinin, insanı derinden etkileyen hikâyesi. Olivier Nakache ile Eric Toledano’nun yönettiği ve François Cluzet, Omer Sy, Anne Le Ny ile Audrey Fleurot’nun oynadığı “Can Dostum” Fransız sinemasından etkileyici bir örnek.

İKİZLER FİRARDA

Sihirbazlık yaparak hayatını geçindiren Necmi’nin ikiz kızları vardır. İkizler annelerini kaybettikten sonra babalarına çok bağlanmışlardır ve bir gün babalarından duydukları bir konuşmayı yanlış anlayarak annelerinin hayatta olduklarını zannetmeleriyle onu bulmaya, Bursa’ya gitmeye karar verirler. Komik ve maceralı bir hikâye başlar… Yusuf Güven ile Necmi Yıldırım’ın yönettiği ve Necmi Yıldırım, Nagehan Başer, Sümer Tilmaç ile Cengiz Küçükayvaz’ın oynadığı “İkizler Firarda”, komedi türünde.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: