Bu Hayvanların Kışlık Menüleri Özel, Isıtma Sistemleri Güzel

Türkiye'nin ve Ortadoğu'nun alanında en büyüğü olan Gaziantep Doğal Yaşam Parkı ve Hayvanat Bahçesi'nin sakinleri,...

Türkiye'nin ve Ortadoğu'nun alanında en büyüğü olan Gaziantep Doğal Yaşam Parkı ve Hayvanat Bahçesi'nin sakinleri, soğukların bastırmasıyla birlikte kış günlerinde farklı yöntemlerle sıcak tutuluyor. Hayvanların fizyolojik özelliklerine göre alttan ve üstten ısıtma sistemi kullanın parkta; hayvanların cinsine göre farklı besin maddeleri verilerek vücut sıcaklıklarını korumaları ve hastalıklara karşı dirençli olmaları sağlanıyor.

Yıl içerisinde yurt içi ve yurt dışından olmak üzere toplam 2,5 milyonun üzerinde ziyaretçi ağırlayan, 260 tür ve 4 bin 500'ü aşkın hayvanı barındıran Gaziantep Doğal Yaşam Parkı ve Hayvanat Bahçesi'nde havaların soğuması ile birlikte hummalı bir çalışma başlatıldı.

Reklam
Reklam

Gaziantep Doğal Yaşam Parkı ve Hayvanat Bahçesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Özgül Keretli, kış öncesinde kışlık hazırlıkları tamamladıklarını ifade ederek, "Hayvanların aşılarını yaptık ve barınaklarını dezenfekte edip, kışlık bölümlerine aldık. Tüm hayvanlarımızı soğuktan korumak için de ısıtma sistemlerini yakıyoruz. Bahçemizde dünyanın dört bir yanından gelen hayvanlar bulunuyor. Bu hayvanların çoğu da Afrika kökenli hayvanlar. Bu yüzden ısıtmaya ihtiyaç duydukları için hayvanları farklı yöntemlerle ısıtıyoruz. Maymun, timsah, su aygırı, yılanlar alttan ısıtma sistemi ile sıcak tutuluyor. Zürafaya fiziksel yapısı nedeniyle üstten ısıtma sistemi kurduk. Aynı zamanda aslan, kaplan, japuar, leopar ve puma gibi hayvanları da kaloriferli sistemle ısıtılıyor." diye konuştu.

Isıtma için derecelerin 13-15 ve 18 arasında değiştiğini de belirten Keretli, "Bu derecelerin altına düşmemesi gerekiyor. Ayrıca, hayvanları kışın soğuktan korumak ve soğuğa karşı direncini artırmak için de beslenme rasyonlarına çok önem veriyoruz. Zürafa ve çift tırnaklı hayvanlara incir ve kuru üzüm karışımı yapıp veriyoruz. Aynı zamanda maymunları da karbonhidrat değeri yüksek besinlerle besliyoruz. Onlara da makarna, patates, mısır ve yumurta haşlıyoruz." ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: