Bu İddia Kadın Bedeni Hakkında Bildiklerinizi Alt Üst Edecek: Kadınların da Penisi Var (Mı?)

Bu ay başında bir baba-kız araştırma ikilisinden gelen iddia kadın bedeni hakkında bildiğiniz her şeyi alt üst edecek.

Vincenzo ve Giulia Puppo, Clinical Anatomy dergisinde yayınlanan bir yazıda vajinal orgazmın kadınların erektil organları çevresinde gerçekleştiğini belirtti. Makalede kadınların orgazma bağlı cinsel tatminin 'kadın penisi'nin etkili biçimde uyarılmasıyla mümkün olduğu belirtiliyor. Daha önce 'g-noktası'nın varlığını reddeden bilim insanları şimdi de klitoris'in 'kadın penisi' olduğunu mu iddia ediyor?

G noktası olarak kabul edilen bölgenin, kadın cinsel organının ön duvarında olduğu kabul ediliyor. Fakat araştırmacılar bu bölge ile daha farklı vajinal bölgelerin uyarılması arasındaki farkın ayırt edilebilmesinin imkânsız olduğunu savunuyor. Dr. Puppo'nun iddiası ise 'vajinal orgazm' diye bir şey olmadığı ve bütün kadın orgazmlarının, klitoris, doktorun deyişiyle ise 'kadın penisi'nin uyarılmasıyla gerçekleştiği.

Reklam
Reklam

Vajinal orgazmın gerçekten var olup olmadığı uzun süredir devam eden bir cinsel sağlık tartışması. Konu üzerinde çalışmalar yapan psikolog William Masters ve Virginia Johnson vajinal orgazmın, klitoral orgazmın farklı bir çeşidi olabileceğini düşünüyor. Baba-kız Puppo'lar ise bir anlamda bu fikre katılıyor. Bütün kadınların klitorisinin uyarıldığı takdirde rahatça orgazm olabileceğini söylüyorlar.

Indiana Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olan Doç. Dr. Debby Herbenick bu konuda, "açıkça birçok kadın (ve bilim insanı) kadınların orgazmı vajinal ilişki yoluyla yaşadığında hemfikir" dedi ve ekledi "fakat bu demek değil ki klitoris vajinal orgazmın bir parçası değil." Herbenick her kadının farklı şekilde uyarılabileceğini de sözlerine ekledi.

Dr. Puppo'ların klitoris yerine "kadın penisi" ifadesini kullanmasının nedeni ise insan fetusları henüz cinsiyetleri belli olmadan önce, erkeğin penise dönüşen uzvunun klitoristen farklı olmaması. Ayrıca iki organın yapısı ve işleyişi de birbirine bir hayli yakın.

Reklam
Reklam

Herbenick ise teknik olarak bir sorun olmasa da tercihen 'kadın penisi' ifadesinin kullanılmamaması gerektiğini düşünüyor.

Kaynak: refinery29.com