Bu iş yerinin geliri öğrencilere burs olacak

Anadolu illerinde bir araya gelen kadınlar ihtiyaç sahibi öğrencilere burs vermek için dernek kuruyor, iş...

Anadolu illerinde bir araya gelen kadınlar ihtiyaç sahibi öğrencilere burs vermek için dernek kuruyor, iş yeri açıyor, kermes düzenliyor. Evlerinde yaptıkları pastaları ve yemekleri satıyor.

Kendi yörelerinin imkanları ölçüsünde dar bütçelerle çalışan bu kadınlar, damla damla biriktirdikleri gelirlerini fakir ailelere ve çevre illerden üniversiteye gelen öğrencilere yardım etmek için kullanıyor.

Bu amaçla bir araya gelen Adanalı kadınlar elde edecekleri gelirle öğrencilere burs vermek için Lezzet-i Şahane adında Adana mutfağından lezzetlerin sunulduğu bir lokanta açtı. Barajyolu 6.5 durakta Yıldızoğlu Künefe’nin üst katında hizmete giren Lezzet-i Şahane’nin açılışına pek çok seçkin davetli katılırken kurdeleyi Adana Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Tarık Öncel kesti.

Reklam
Reklam

Ev yemekleri ve kafe menüsüyle hem geleneksel hem de güncel damak zevkine hitap eden iş yerinden elde edilecek gelir ihtiyaç sahibi öğrencilerin eğitimleri için kullanılacak.

İşletme yöneticisi Emine Tahta, amaçlarının kendilerine gelir elde etmek olmadığını belirterek, “Biz arkadaşlarımızla burayı ihtiyaç sahibi öğrencilere nasıl yardımcı olabiliriz düşüncesiyle açtık. Elde edeceğimiz gelirle inşallah öğrencilerimizin eğitim masraflarını karşılayacağız. Bu konuda Adanalı hayırseverlerimizin de desteğini bekliyoruz." dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz