Bu kadar yağlı yalan olmaz

Mersin zeytinyağının kalitesinin tartışılamayacağını ifade ederek, fiyat farkı iddialarını yalanladı.

Çukurovalı zeytinyağı üreticileri, Mersin zeytinyağının kalitesinin tartışılamayacağını ifade ederek, fiyat farkı iddialarını yalanladı.

Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Birliği Başkanı Cahit Çetin’in, tüccarların Mersin’den yağları yarı fiyattan satın alarak, Körfez bölgesi olarak anılan ve kalitesiyle ün yapmış Edremit, Ayvalık, Burhaniye yağıymış gibi pazarladığı iddialarına yanıt Çukurova’daki zeytinyağı üreticilerinden geldi. Üreticiler ’Bu açıklamanın aslı, astarı yok. İzmir’de Hatay’da da aynıdır" cevabını verdi. Çetin’in iddiaları üzerine Çukurova’daki zeytinyağı üreticileri ile görüştük. Genel görüş ise bu iddianın yanlış olduğuydu. Konuyla ilgili, Haberci Gazetesi’ne konuşan Doğu Akdeniz Zeytin Birliği Başkanı Mehmet Güler "Çetin, Mersin bölgesindeki zeytinyağının alındığını ve bu yağın kaliteliymiş gibi pazarlandığını söylüyor. Örneğin herkesin bildiği Komili firmasının Mut’ta bir zeytinyağı işletmesiyle anlaştığını biliyoruz. Çetin’in dediği gibi buranın zeytini kalitesiz olsa zaten Komili almazdı. Bunun kötü bir tarafı yok ki" şeklinde konuştu. Mersin’de faaliyet gösteren Tuna-San yetkilisi Fatih Tuna ise, "Bu haberlerin astı astarı yok. Zaten burada üretilen yağ ile orada üretilenin fiyatı aynı. Bu sene zeytinler kalitesiz oldu ve yağa çok yüklenildi. Talebin üzerinde üretim oldu ve bu yüzden fiyatlar düştü. Ama şimdi fiyatlar tekrar yükselişe geçti. Biz zeytini buradan 5 TL’ye alıyor 5 lira 10 kuruşa satıyoruz" dedi. Bukay İnce Gıda yetkilisi Bukay İnce de Tuna ile aynı görüşte. İnce, böyle bir şeyin olması için fiyatlar arasındaki farkın çok olması gerektiğini ve Mersin’de zeytin ve zeytin yağı fiyatı ne ise İzmir’de Hatay’da da aynı olduğunu kaydetti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz