Mutfak lavabosunu, koltuğunu kapan çevreciler, kurdukları kampa akın ediyor. Üstelik kampa polisin girmesine izin verilmiyor. İşte Londra'da kurulan olağandışı çevreci kampı.
[**
](http://aktuel.mynet.com/galeri/haber/polisin-giremedigi-kamp/4256/103369/)
ÇOK FARKLI BİR KAMP**
Londra'nın Blackheath bölgesinde kamp kuran ve "Lavabonu, koltuğunu al da gel" sloganıyla herkesi çekmeye çalışan çevreci örgütler, G20 zirvesini protesto gösterilerinde bir kişinin ölmesi nedeniyle polise karşı önlem aldı. Her gün, Londra'nın çeşitli yerlerinde yapacakları eylemleri organize burada organize ediyorlar. Bu yüzden eylemleri dikkat çekiyor.
KAMP YERİNİ GİZLİ TUTTULAR
Eylem öncesinde polis yetkilerini bir hafta sürecek eylemleri hakkında bilgilendiren eylemciler, kendi güvenlikleri için kamp yerini son dakikaya kadar gizli tuttu.
Çiftliği andıran, yaklaşık bin kişinin hazır bulunduğu kampın kurulmasının ardından, kampa polisin giriş çıkışına izin verilmeyeceği açıklandı.
POLİSİN KAMPA GİRİŞİ ENGELLENDİ
İngiliz polisi, eylemin ilk iki gününde kampı uzaktan izlemekle yetinirken, dün kampa girmek istediğinde, engellemeyle karşılaştı. Kamp sözcüsü, polis ile kamp sınırlarının dışında görüşebileceklerini açıkladı.
Polise güvenmediklerini her fırsatta dile getiren eylemciler, kampın çevresini demir çitlerle kapayarak, girişin tek kapıdan yapılmasını sağladı. Siyasi ve ekonomik sistemlerinin iklim felaketine yol açtığını savunan eylemciler, yüzden fazla çadırdan oluşan kampı, iklimle ilgili sorunların merkezi olduğu gerekçesiyle Londra'da kurduklarını belirtiyor.
ÇOCUKLARIYLA BİRLİKTE KAMPA AKIN EDİYORLAR
Çevrecilerin çağrılarına cevap veren pek çok İngiliz de çocuklarıyla birlikte kampa akın ediyor. Polis, bu durum karşısında ilk kez "olağandışı bir durum" yaşandığını ve kampa girmek için zor kullanılmayacağını açıkladı.
Özellikle 2007 yılından sonraki olayların ardından iklim sorununun çok acil bir şekilde ele alınması gerektiğini ifade eden kamp yetkilisi Phil Thornhill, "Mesajımızı en kısa zamanda, en büyük kitleye ulaştırmak için ve sesimizi en yüksek şekilde duyurabilmek için bunu yapmamız gerekiyordu" dedi.
Politikacıların bu konudan çok uzak olduklarını ifade eden Thornhill, bu eylemle politikacılar üzerinde yeterince baskı kuramadıklarını, ancak mesajın doğru yere ulaştırılması için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi.