Bu kaza bağıra bağıra gelmiştir

ANKARA (İHA) - DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, hükümetin bir-iki küçük bürokratın arkasına sığınmadan, siyasi sorumluluğunun gereğini yerine getirerek istifa etmesi gerektiğini söyledi.

Pamukova'da meydana gelen tren kazasının ardından bölgeye giden DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, burada yaptığı açıklamada, "Türkiye, tarihinin en büyük tren kazasını yaşadı. Bu kaza ile ilgili olarak hangi açıklamayı yaparlarsa yapsınlar gerçeği değiştiremezler" dedi. "Bu kaza bağıra bağıra gelmiştir. 'Geliyorum' diye diye gelmiştir. Tüm akıl ve bilgi sahiplerinin ikazlarına rağmen gelmiştir" diyen Ağar, "Tren yolunda hiç bir düzeltme yapmadan, sadece emrederek trenin hızlandırılamayacağını idrak edemeyenlerin inadı sonucunda gelmiştir" ifadesini kullandı. Ağar, gerek Ulaştırma Bakanı'nın gerekse TCDD Genel Müdürü'nün defalarca uyarıldığını ve sorumlu kişilerin bu uyarıları dikkate almayarak, uyarı sahipleri ile alay ettiğini öne sürdü.

Reklam
Reklam

DYP Genel Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, hükümetin her gün birçok sahada bu kadar büyük kazalara sebep olduğunu savunan Ağar, "Dün gece Pamukova'da raydan çıkan tren değildir. Hükümet raydan çıkmıştır. Raydan çıkan bir zihniyettir. İşte bu zihniyet dün gece raydan çıkmış insanlarımızın hayatına mal olmuştur" dedi. Ağar, hükümetin bir iki küçük bürokratın arkasına sığınmadan, siyasi sorumluluğunun gereğini yerine getirerek, istifa etmesi gerektiğini bildirdi. Türkiye'nin en eski hatlarından biri olan Ankara-İstanbul hattının en fazla dar yarı çaplı viraja sahip olduğunu işaret eden DYP Genel Başkanı, "Bu hatta viraj çapları büyütülmeden, raylar yenilenmeden, makaslar değiştirilmeden yol geometrisi düzeltilmeden hız artırmanın intihar etmek olduğunu konuyla birazcık ilgisi olan herkes bilmektedir" ifadesini kullandı. Ağar, 'Ben 200 otobüs yönettim demiryollarının ne farkı var, trenin nesi farklı?' diyen zihniyete, hükümetin emanet edildiğini, burada asıl sorgulanması gerekenin de bu zihniyet olduğunu savundu. Devlette tüm kritik kadroların aynı şekilde ehliyetsiz kişilere teslim edildiğini iddia eden Ağar, şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

"Önce İstanbul belediyesinde kader birliği etmiş olmak ya da akraba olmak gerekmektedir. Ehliyet ve bilgi, yani liyakat bu iktidar döneminde en gereksiz hususlar olmuştur. Hatta zaman zaman emre itaatsizlik yaratabileceği için tehlikeli özellikler olarak sayılmaktadır. Bugün Pamukova'da yaşadığımız kazanın benzerlerini başka şekillerde ve yerlerde de yaşamaktan endişe ediyoruz. Çünkü aynı ahbap - çavuş tayinler aynı şekilde oralarda da yapılmıştır. Teknik bilgi ve tecrübe isteyen tüm kadrolar hiç bir teknik eğitimi ve birikimi olmayan belediyedaşlara sunulmuştur".