Bu Kentin Sahibi Engelliler

KAYSERİ (AA) - ESMA AYGÜN - Anadolu Sakatlar Derneğince kurulan kooperatif ile Kayseri'de 220 bin dönümlük arazide engelli kenti oluşturuldu.

Kente özel otobüs Kılıç, engellileri toplumdan ayırmayı değil yaşamlarını kolaylaştırmayı amaçladıklarını vurguladı. Engellilerin çeşitli hizmetlerden yararlanmakta zorluk çektiğine işaret eden Kılıç, "En basitinden bir otobüse binerken sıkıntı yaşıyorlar. Büyükşehir Belediyesi bu kente özel otobüs sağladı. İkamet eden vatandaşlarımız konutlarında rahat hareket edebilecekleri gibi oluşturulacak sosyal alanlar sayesinde de hayatın içinde yer alabilecekler. Engelli vatandaşlarımızın, engelli çocuğa sahip ailelerimizin daha rahat, konforlu, kaliteli bir hayat yaşamalarını istiyoruz. Zor bir projenin altına girdik, bu konuda hayırseverlerimizden de destek bekliyoruz" ifadelerini kullandı. Derya Patat ise 4 aydır engelli kentinde yaşamlarını sürdürdüklerini ve 9 yaşında engelli bir çocuğunun söyledi. Daha önce kirada oturduğunu anlatan Patat, "Projeyi yapanlardan Allah razı olsun. Daha önce gecekondu da oturuyorduk, şu an saray gibi bir evim oldu. Çocuğumu tekerlekli sandalyesiyle rahatlıkla gezdiriyorum. Komşularımın da engelli çocukları var, birlik oluyoruz, birbirimizin halinden anlıyoruz" ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz