Bu kez de Kırklareli şehir çöplüğünde ölü kedi ve köpekler bulundu! Başkan hastalıkları işaret etti

Kırklareli'nde bulunan şehir çöplüğünde çok sayıda ölü kedi ve köpek bulundu. Kırklareli Belediyesi'ne ait hayvan barınağından çıkan çöp kamyonundaki ölü hayvanların görüntüleri sosyal medyada gündem oldu. MHP'li Başkan Derya Bulut, hayvanların hastalık nedeniyle yaşamlarını yitirdiği yönünde açıklama yaptı.

Kırklareli Belediye Başkanı Derya Bulut, şehir çöplüğünde ölü bulunan kedi ve köpeklerle ilgili adli ve idari bir soruşturma başlatıldığını duyurdu. Başkan Bulut, yaşanan olayla ilgili yazılı bir açıklama yaparak, hayvanların ölümü nedeniyle derin üzüntü duyduğunu ifade etti.

BELEDİYE BAŞKANI, BAŞSAVCILIK VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜNDEN ART ARDA AÇIKLAMA

Ölü hayvanların itlaf edildiğine dair iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirten Bulut, Kırklareli Cumhuriyet Başsavcılığı ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün de konuyla ilgili inceleme yaptığını aktardı.

Reklam
Reklam

HEPSİ HASTAYDI

Açıklamasında, son 48 saatte barınakta 8 köpeğin ve 9 kedinin hayatını kaybettiğini belirten Bulut, bu hayvanların ölüm nedenlerini de açıkladı: "Köpeklerimizde kanlı ishal ve gençlik hastalığı, kedilerimizde ise herpes virüsü ve panlökopeni gibi ağır hastalıklar tespit edildi. Gerekli tedavilere rağmen maalesef hayvanlarımız yaşamlarını yitirdi."

"ARKADAŞLARIMIZA GÜVENİYORUZ"

Başkan Bulut, ölen hayvanlarla ilgili itlaf iddialarının kesinlikle söz konusu olmadığını vurgulayarak, “Oradaki arkadaşlarımıza sonuna kadar güveniyoruz. Eğer bir ihmal varsa, gerekli idari soruşturmayı başlatıp üzerimize düşen her türlü görevi yerine getireceğiz," dedi.

"GEREKLİ ÖNLEMLER ALINACAK"

Görüntülerin kaydedilmesi durumunda, olası ihmalleri araştıracaklarını belirten Bulut, "Bu tür görüntülerin bir daha yaşanmaması için belediye olarak gerekli önlemleri alacağız," ifadelerini kullandı. Otopsi sonuçlarının da kamuoyuyla paylaşılacağını sözlerine ekledi.

HAYVAN BARINAĞI GÖRÜNTÜLERİ DOĞRULADI

TELE1'in haberine göre, söz konusu hayvan barınağından "Görüntüler doğrudur. Hepsi hastalık ölümüdür. Numune alınmış hayvanlardan, sonuç raporu da kamuoyuyla paylaşılacaktır" açıklaması geldi. Barınak yetkilisi, ölen hayvanların çöp poşetlerine konulup çöplüğe gönderilmesi ve sorumlular hakkında işlem yapılıp yapılmadığına ilişkin ise konuşmadı.

Reklam
Reklam

'HAYVANLARI ÇÖPLÜĞE ATIYORLAR'

Kırklareli Sokak Hayvanlarını Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Seyhan Esen, barınakta ölen hayvanların çöplüğe atıldığını söyledi. Dün akşam saatlerinde barınakta hayvanların öldüğüne yönelik kendilerine ihbar geldiğini söyleyen Esen, "İhbar üzerine barınağın bulunduğu yere gidip beklemeye başladık. Bir süre sonra çöp arabası çıktı, takip ettik. Çöp arabasının arkasında ölü hayvanlar görülüyordu. Bir kısmı da çöp poşetleri içindeydi. Aracı durdurunca barınak görevlileri geldi, biz hayvanların indirilmesini istedik. Aramızda tartışma çıktı, araç sonra yoluna devam edip çöplüğe gitti, biz de takip ettik. Hayvanları çöplüğe atacaklardı, buna izin vermedik. Çöp arabasındaki hayvanların hepsini boşalttırdık. Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'ne haber verdik. Onlar iki hayvanı incelemek üzere aldılar” dedi.
Ölen hayvan sayısının 17 değil, 22 olduğunu öne süren Esen, “Oonların 20'sini orada gömdürdük, 2 hayvan ise incelenmeye götürüldü. Kırklareli’nde hayvan mezarlığı yok, hayvanları götürüp çöplüğe atıyorlar" dedi.

Reklam
Reklam

(DHA)

Anahtar Kelimeler: