Bu kez otobüs şoförleri etek giydi!

Bir çağrı merkezi çalışanının iş yerine şortla gelinmesine izin verilmemesi üzerine etek giyerek iş yerine gitmesiyle başlayan protesto furyasının ardı arkası kesilmiyor. İngiltere'deki öğrencilerin etekle derse katılmasının ardından bu kez de ilginç protesto biçimini devam ettiren grup Fransa'daki otobüs şoförleri oldu.

Fransa'nın Nantes kentinde şort giyme yasağını protesto etmek için etek giyen otobüs şoförlerine şort giyme izni verildi.

Fransa'nın Nantes kentinde, mevsim normallerinin üzerinde seyreden aşırı sıcaklar nedeniyle şort giyme izni alamayan otobüs şoförleri etek giyerek bu kararı protesto etti. Büyük destek gören otobüs şoförlerinin bu isteği kabul edilerek, şort giyme izni verildi.

ÖĞRENCİLER DE ETEKLİ PROTESTOYA KATILDI

İngiltere'de ise Exeter kentindeki bir okulda erkek öğrenciler sıcak havalarda şort giymelerine izin vermeyen yönetimi etek giyerek protesto etmişti.

Reklam
Reklam

'ŞORT GİYMEK İSTEYENLER ETEKLE OKULA GELEBİLİR'

Havaların ısınmasının ardından şort giyebilmek için okul yönetimine başvuran erkek öğrenciler, okul müdürü Aimee Mitchell tarafından okul kıyafet yönetmeliğine aykırı olduğunu ve şort giymek isteyen öğrencilerin isterlerse etek giyebileceklerini söylemesi üzerine 30 erkek öğrenci okula etekle geldi.

Etek giyip okula gelen öğrencilerden biri, konu ile ilgili; 'Bizim şort giymemize izin verilmiyor ve bu nedenle bu sıcak havada tüm gün pantolonla oturmak zorunda kalıyorum' şeklinde konuşmuştu.

Şort giyip okula gelen öğrencilerden birinin annesi olan Claire Reeves, öğrencilerin okula şortla gelmesi adına başvuru yaptığını fakat bunun geri çevrildiğini belirtirken oğlu ve arkadaşlarıyla gurur duyduğunu söylemişti.

Yerel bir haber sitesine konuşan bir öğrenci ise bacaklarının çok kıllı olması gerekçesiyle eteğin de kendisine yasaklandığını söylemişti.

Anahtar Kelimeler: