Bu kez özgürlüğe kanat açtılar

Van ve çevre illerde kaçak avcılar tarafından vurulan hayvanları tedavi eden Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi...

Van ve çevre illerde kaçak avcılar tarafından vurulan hayvanları tedavi eden Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Hayvan Hastanesi, 2 şahin ve 1 kartalı tedavi ederek doğaya saldı.

Polonya Kuş Gözlem Evi, Bitlis ve Ağrı’dan gelen 2 şahin 1 kartal Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Hayvan Hastanesi'nde yapılan 7 aylık tedavilerinin ardından Orman ve Su İşleri Bakanlığı yetkilileri tarafından doğaya salındı. Van kırsalında bitkin halde bulunan ve kanadından yaralanan Polonya Kuş Müzesi tarafından da göç yolu gözlem altında tutulan, türü koruma altında olan bozkır kartalı ile Bitlis ve Ağrı’dan gelen 2 yaralı şahin Van YYÜ Veteriner Fakültesi Hayvan hastanesinde tedavi altına alınmıştı. Veteriner Fakültesi Cerrahi Anabilim Dalı öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Loğman Aslan tarafından 7 aylık tedavi ve rehabilitasyonun ardından iyileşen kuşlar Orman ve Su İşleri Bakanlığı yetkilileri tarafından doğaya salındı. Van Gölü kıyısında bulunan Karasu sazlığında doğaya bırakılan kuşlar uzun zaman sonra özgürlüklerine kavuşurken, Yrd. Doç. Dr. Loğman Aslan ve Orman ve Su İşleri Bakanlığı yetkililerinin de yüzünü güldürdü.

Reklam
Reklam

Polonyalı bozkır kartalı ve 2 şahini doğaya saldıkları için çok mutlu olduğunu söyleyen Yrd. Doç. Dr. Loğman Aslan, "7 ay sonra tedavisi tamamlanan ve Polonya Kuş Müzesi yetkileri tarafından da göç yolu takip altında bulunan Bozkır kartalının kanat bölgesinde oluşan yaraları iyileşti. Yine Bitlis ve Ağrı’dan gelen ve ateşli silah ile yaralanan iki şahinin durumları da çok iyi. Şu andan itibaren doğaya tam uyum sağlayabilir ve avlanabilirler. Bizde bu kuşları doğaya saldık. Umarım bir daha da bu kuşların başına hiçbir kötülük gelmez." dedi.

"BİZE GELEN KUŞLARIN TAMAMI SİLAH İLE VURULMUŞ KUŞLAR"

Bu kuşların doğada çok ender olarak görüldüğünü ve türlerinin koruma altında bulunduğunu söyleyen Orman ve Su İşleri Bakanlığı Van Şube Müdürü Yunus Bakıcı, "Bize gelen kuşların tamamı silah ile vurulmuş kuşlar. Buradan avcılara lütfen sağa sola ateş acarken daha dikkatli davranalım. Çünkü attığınız her atışta kuşlar ve doğa zarar görüyor. Yine bugün doğaya saldığımız kuşlarda silahla yaralanmış. Yapılan 7 aylık tedavinin ardından bugün doğaya salıyoruz. İnşallah bu kuşlar en kısa zamanda tekrar doğaya uyum sağlar." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: