Bu kilise sadece 1 euro!

Belediye başkanı cemaati olmayan kiliseyi E-bay'den satışa çıkardı.

Fransa'nın İspanya sınırında bulunan Massat kasabasının belediye başkanı 17. Yüzyılda inşa edilen Aisle kilisesini E-bay'de satışa çıkardı. 1 euro başlangıç fiyatıyla açık arttırmaya konulan kilise ilanı E-bay'de bir ilk olurken Fransa'da taraflar arasında tartışmaya neden oldu.

Kilisenin, kasaba sakinleri tarafından kullanılmadığını ve son bir senede içerisinde hiçbir dinî seremoninin yapılmadığını belirten belediye yetkilileri Aisle Kilisesini eğlence ve sergi salonuna çevirmek istediklerini belirtti. E-bay'e ilan vermelerinin amacını ise 'bölge piskoposluğunu kilisenin kapatılmasına izin vermeye zorlamak' olarak aktardı. 587 kişinin yaşadığı kasabada 2 kilisenin daha bulunduğunu kaydeden belediye başkanı, atıl bırakmak istemedikleri yapının onarım çalışmalarını üstleneceklerini kaydetti.

Reklam
Reklam

Fransa'da 1905 yılından bu yana yürürlükte olan laiklik yasasına göre bir ibadet yerinin kapatılması için bağlı bulunan piskoposluğun ve valiliğin izninin alınması gerekiyor. Gelişmenin bölgede başka kiliselerin de kapanmasına yol açabileceğinden çekinen piskoposluk ise kilisenin kapanmasına onay vermiyor.

CİHAN