Bu Küçük Ayrıntının Yüzlerce Çocuğun Hayatını Kurtardığını Biliyor Muydunuz?

Herkes çocukluğumuzdan beri hayatımızda olan bu mavi tükenmez kalemleri biliyordur. Ancak çok az insan bu kalemlerin kapaının ucundaki boşluğun anlamını biliyor.

1991 yılında BIC şirketi ünlü mavi tükenmez kalemleri için büyük bir yenilik yaptı; bu çok popüler kalemlerin kapağının tepesinde bir delik olacaktı.

Elbette bu “önemsiz” detaya çok az insan dikkat etti. Ancak bu küçük değişiklik çok fazla çocuğun hayatını kurtardı. Çok fazladan kastımız gerçekten çok fazla; 100 çocuktan fazla. Aynı zamanda her yıl az sayıda yetişkinin hayatını da

Küçük çocuklar ellerine aldıkları her objenin tadına bakmaya bayılırlar. Özellikle küçük parçaların. Diğer yandan yetişkinler de yazı yazarken, bir şey düşünürken ya da gerginken kalemlerinin ucunu kemirirler. Ancak kapaklar kolayca insanların nefes borusuna kaçabilir ve boğulmalarına sebep olabilir. Tam olarak bu sorun için yeniden tasarlanmış delikli kalem kapakları ise böyle bir durumda, kişilerin ambulans gelene kadar gerekli oksijeni almasına yarıyor.

Reklam
Reklam

İnanılmaz değil mi?

Kaynak