Bu kursa katılanlar işsiz kalmadı

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) tarafından geliştirilen Uzmanlaştırılmış Meslek Edindirme Merkezleri (UMEM) Projesi'ne katılan...

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) tarafından geliştirilen Uzmanlaştırılmış Meslek Edindirme Merkezleri (UMEM) Projesi'ne katılan 915 kişiden 828'i istihdam edildi. Proje, alanında Türkiye ikincisi seçildi.
SATSO Başkanı Mahmut Kösemusul, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Türkiye İş Kurumu, Milli Eğitim Bakanlığı Erkek Teknik Öğretim Genel Müdürlüğü, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi ve Sakarya'da SATSO'nun proje ortağı olduğu Beceri' 10 projesi içinde UMEM Projesi’nin Türkiye ikincisi olduğunu söyledi.
Türkiye'de vasıfsız işgücü fazlalığı varken, firmaların kaliteli eleman bulma sıkıntısı çektiğini vurgulayan Kösemusul, “Firmaların talep ettikleri becerilerin adaylarda bulunmaması, işgücü piyasasında yapısal bir işsizlik sorunu yaratmıştır. Bu amaçla, işgücü piyasasında arz-talep uyuşmazlıklarından kaynaklanan işsizliğe çözüm getirmeyi amaçlayan Uzmanlaştırılmış Meslek Edindirme Merkezleri projesi(UMEM) başlatılmıştır. Ülke genelinde başlatılan bu beceri kazandırma ve iş edindirme seferberliği ve kalifiye eleman yetiştirme programı olarak özetlenebilecek UMEM, kapsamında işyerlerinin talepleri doğrultusunda, işsizler çeşitli desteklerle eğitiliyor.” diye konuştu.
Sakarya’da ocak ayı sonu itibariyle UMEM vasıtasıyla 915 kişinin mezun olduğunu 828 istihdam edildiğini hatırlatan Kösemusul, "İlimiz Kocaeli ilinin ardından Türkiye ikinciliğini almıştır. Bu da gösteriyor ki, beceri kazandırma ve iş edindirme seferberliği olan bu büyük projede, Sakarya, bayrağı taşıyan öncü iller arasında yer alıyor. Bu verimli proje hem firmalar hem kursiyerler açısından dolayısıyla da ilimiz ekonomisinin gelişimine büyük katkı sağlayacaktır. UMEM Projesi’nden yararlanarak meslek sahibi olmak isteyen işsizlerimizi SATSO’ya bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz