Bu maskelerle kusursuz güzelliğe kavuşun

Güzelliğinize güzellik katmak için kendinizin hazırlayabileceği basit ama etkili güzellik maskelerini kullanmalısınız…

Kusursuz bir güzellik için pürüzsüz bir cilde ihtiyacınız var. Bunu sağlamak için ise düzenli bakım yapmak ve cildinize uygun maskeler yaparak cildinizi besleyerek ihtiyacı olanı ona vermek.

Ama özellikle güzellik maskeleri yaparken maskenin cilt yapınıza uyumlu olup olmayacağını düşünmeli ve teşhis etmelisiniz. Aşırı kuru cildiniz varsa daha çok nemlendirici içeriği olan maskeleri tercih etmelisiniz.

Sizin için şifalı olabilecek bu maske tariflerini bir yerlere not edin ve sizin için en uygun olanını düzenli olarak uygulamaya başlayın. Farkı sizde göreceksiniz…

Reklam
Reklam

Bal ve Yumurta Maskesi

Malzemeler:

3 yemek kaşığı bal, 1 yumurta akı ve bir miktar buğday unu.

Yapılışı:

Önce yumurta akını beyazlaşıncaya kadar çırpın. Yoğunluğunu arttırana kadar un ekleyin. Ve püre haline gelmiş maskeyi yüzünüze sürün. Cildinizin durumuna göre 15 ile yarım saat arası bekleyin ve daha sonra ılık suyla yıkayın.


Siyah Nokta Maskesi

Malzemeler:

3 kaşık bal, 2 kaşık yoğurt ve yulaf unu

Yapılışı:

Malzemeleri karıştırın. Elde ettiğiniz karışım yüzünüze sürün. Peeling etkisi ile siyah noktalarınızdan kurtulacaksınız.


**Saç Maskesi

Malzemeler:**

Yarım kase mayonez ve yarım kase ezilmiş avokado meyvesi

Yapılışı:

Malzemeleri iyice karıştırın. Ilık su ile saçlarınızı ıslatın. Ve karışımı saçlarınıza sürün. 20 dakika bekledikten sonra saçlarınızı yıkayabilirsiniz. Saçlarınız bu tip işlemlerde yağlanıyorsa şampuanınızın içine biraz limon suyu katabilirsiniz.