"Bu memleket düzelir mi?"

AFYON (İHA)- Afyon Valisi Ahmet Özyurt, Türkiye'nin çok istikrarsız bir ülke olduğunu belirterek, "Ben 7 yıldır Afyon valisiyim. 7 yılda 3 tane hükümet değişti. Bu memleket düzelir mi?" dedi. Vali Ahmet Özyurt, öğrencilere okullarda faydalı bilgiler verilmediğini de, "Kurbağanın sindirim sistemini işliyorlar; bana ne kurbağanın sindirim sisteminden?" yorumuyla dile getirdi.

İlköğretim Haftası münasebetiyle Türk Eğitim-Sen Sendikası Afyon Temsilcisi Selamet Yıldırım ve sendika üyelerini makamında kabul eden Vali Ahmet Özyurt, siyasileri eleştirdi. Afyon'da büyük oranda öğretmen açığının olduğuna dikkat çeken Vali Özyurt, "Bin 200 öğretmen açığımız var. Ama bize 379 tane öğretmen gönderiyorlar. Belki o öğretmenlerin çoğu da gelmeyecek. Çok öğretmen eksiğimiz var. Öğretmen olmadıktan sonra bütün okulların içini altınla gümüşle kaplasanız ne işe yarar. Ödenekler de yetersiz. Ne yapalım? Başımızdaki insanlar bize o kadar ödeneği uygun görüyor. Demek ki biz, bizi yönetenleri seçmesini bilememişiz" diye konuştu.

Reklam
Reklam

"BU MEMLEKET DÜZELİR Mİ?" "Türkiye çok istikrarsız bir ülke" diyen Afyon Valisi Ahmet Özyurt, şunları kaydetti:

"Ben 7 yıldır Afyon valisiyim. Görev yaptığım süre zarfında 3 tane hükümet değişti. Yani hemen hemen 2 yılda bir hükümet değişti. Bu memleket düzelir mi? Eğitim sisteminde de çarpıklıklar var. Okullarda öğrencilere tanjant kotenjant öğretiyorlar. Ben yıllardır valilik yapıyorum. Bugüne kadar böyle formüller hiç karşıma çıkmadı. Kurbağanın sindirim sistemini ders olarak işliyorlar. Bana ne kurbağanın sindirim sisteminden? Bunlar göz önüne alınırsa, çocuklarımıza okullarda faydalı bilgiler verilmiyor. Öğrencilerimizi, hayatta karşılaşabilecekleri faydalı bilgilerle eğiterek geleceğe hazırlamalıyız."