Bu Okulda Yılda Bin 600 Kez Doğum Günü Kutlanıyor

İLYAS GÜN - Samsun Ticaret ve Meslek Lisesi'nde yaklaşık bin 600 öğrenci ve öğretmen için doğum günü kutlaması yapılıyor.

İLYAS GÜN - Samsun Ticaret ve Meslek Lisesi'nde yaklaşık bin 600 öğrenci ve öğretmen için doğum günü kutlaması yapılıyor. Öğrenci ve personeline eğitim öğretimde motivasyon kazandırmak isteyen okul idaresi, okul sezonunda doğum günü kutlaması gerçekleştiriyor. Doğum günleri okulun eğitime açık olmayan günlerine denk gelen öğrenci ve personelin yaş günü ise okulun açık olduğu günlerde kutlanıyor. Samsun Ticaret ve Meslek Lisesi Müdürü Şahimerdan Demiray, AA muhabirine, sınıf öğretmenlerinden, tüm öğrencilerinin doğum günlerini öğrenmelerini istediklerini, bu çalışmanın ardından doğum günü bilgilerinin veri şeklinde e-okul sistemine aktarıldığını söyledi. Öğrencilerin doğum günlerini e-okul sisteminden her gün takip ettiğini belirten Demiray, "Öğrencilerimizin doğum günlerinde onlara pasta yaptırıyorum. Hediye olarak kalem veya kitap veriyorum. Bu şekilde çocuklarımızı onore ediyoruz. Çocuklarımızın sevinmesi beni de çok mutlu ediyor. Bu uygulama sonrasında okul içindeki kavga oldukça aza indi. Çünkü öğrencilerimiz kendilerine önem ve değer verildiğini hissediyor" dedi. - "Öğretmenler öğrencilerini kıskandı" Öğrencilerin doğum gününü kutlamaya başladıktan sonra okuldaki öğretmenlerin "kıskançlık" duyduğunu espriyle anlatan Demiray, "Öğretmenlerimizin, 'hocam öğrencilerin kutluyorsunuz, bizim doğum günlerimizi niye kutlamıyorsunuz' şeklinde sitemleri oldu. Sonra öğretmenlerimizin ve okuldaki memurlarımızın da doğum günlerini öğrenerek bilgisayara aktardım. Yaklaşık 1 yıldır hem öğrencilerimizin hem de öğretmenlerimizin doğum günlerini kutlamaya başladık" diye konuştu. Öğrencilerinin çok değerli olduğunu vurgulayan Demiray, "Öğrencilerimiz bizim geleceğimiz. Onlar için her şey feda olsun. Onları çok seviyorum" dedi. - "Çok şaşırdım" Kendisine sürpriz doğum günü yapılan 10. sınıf öğrencisi Büşra Yüzbaşı ise okul müdürü ve sınıf öğretmeninin elinde pasta ile sınıfa girdiğinde çok şaşırdığını kaydetti. Okulda tüm öğrencilerin doğum gününün kutlandığını dile getiren Yüzbaşı, "Geçen yıl bu uygulama başladığında doğum günüm geçmişti. Bu yıl doğum günümün kutlanıp kutlanmayacağını bilmiyordum ancak kutlanmasını bekliyordum. 17'nci yaş günümü arkadaşlarım ve öğretmenlerimle kutlamaktan dolayı çok mutluyum" ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: