Bu operasyonu ve terörü kınıyoruz

DİYARBAKIR (İHA) - Diyarbakır'da Hevsel Bahçeleri'nde 8 gün süren operasyonu değerlendiren TUHAD-FED Başkanı Askeri Tezer, operasyonu ve terörü kınadıklarını söyledi.

Diyarbakır'da polis panzerine yapılan bombalı saldırının ardından, Hevsel Bahçeleri'nde 8 gün süren operasyon hakkında Tutuklu ve Hükümlü Aileler Derneği (TUHAD-FED) basın açıklaması yaptı. Büyükşehir Belediyesi tiyatro salonunda yapılan basın açıklamasında konuşan İl Başkanı Askeri Tezer, operasyonu ve terörü kınadıklarını belirterek, "Diyarbakır'da Mardinkapı semtinde Emniyet Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen operasyon, 8 gün sürmüştür. Operasyonun ilk günlerinde, 2 ölü var söylentilerine 2 gün sonra cevap veren Valilik, bunu reddetmiş ama operasyon bitiminde 2 kişinin öldüğünü açıklamıştır" dedi.

Reklam
Reklam

İl Başkanı Tezer, "Operasyonun ilerleyen günlerinde, Diyarbakır Demokrasi Platformu ve Büyükşehir Belediye Başkanı, operasyon bölgesine girmek istemiş ama bu reddedilmiştir. Valilik tarafından halkın mağdur olmadığı açıklanırken, vatandaşlar İnsan Hakları Derneği'ne başvurarak mağdur olduklarını belirtmiş ve Valilik tarafından gönderilen yardım polis tarafından dağıtılmıştır. Bizler, yıllarca savaşın ve sonuçlarının bedelini çok ağır ödedik. Artık bu topraklarda silah sesi duymak, acılarını yüreklerine gömen anaları görmek istemiyoruz. Biz, Hevsel Bahçelerin'de yapılan operasyonu ve terörü kınıyoruz" şeklinde konuştu.