"Bu pilav kurtlu. ye diye dayatıyorlar"

CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol Anayasa değişikliği paketiyle ilgili yemek benzetmesi yaparak "Bir menü var, ya hepsini yiyeceksin ya da hiçbirini yiyemezsin diyorlar"

ANKARA (ANKA) - CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol Anayasa değişikliği paketiyle ilgili yemek benzetmesi yaparak "Bir menü var, ya hepsini yiyeceksin ya da hiçbirini yiyemezsin diyorlar. Çorba güzel, pilav kurtlu. Hayır onu da yiyeceksin diyorlar. Bu demokrasiye, insan haklarına aykırı bir dayatmadır” diye konuştu.

CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol, İzmir’den gelen bir grup il genel meclisi ve belediye meclis üyesi kadını kabul etti. CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman ile Ankara Milletvekili Nesrin Baytok’un da katıldığı kabulde konuşan Anadol, İzmir’in Türkiye ve demokrasi için çok önemli olduğunu belirterek, “Seçimlerde sloganımız ‘İzmir’i Türkiye’ye değil, Türkiye’yi İzmir’e benzetmek istiyoruz’ şeklindeydi. Türkiye İzmir’e benzediği gün Türkiye’de demokrasi yerleşmiş olacak” dedi.

Reklam
Reklam

-PAKETE YEMEK BENZETMESİ: "BU PİLAV KURTLU. YE DİYE DAYATIYORLAR"

Anayasa değişikliği tartışmalarını da değerlendiren Anadol, önümüzdeki hafta Çarşamba günü Anayasa Komisyonu’nda görüşülecek olan değişiklik teklifinin madde sayısı kaç olursa olsun aslında 3-4 maddelik bir teklif olduğunu söyledi. Anadol, “Paket 3-4 maddeden ibaret, gerisi yalan, sos, aldatmacadır. Bunlardan birisi Anayasa Mahkemesi, ikincisi HSYK’nın yapısı, üçüncüsü de Parti kapatmalarla ilgili. Dördüncü madde ise usule ilişkin, hepsinin oylanması için. Bir menü var, ya hepsini yiyeceksin ya da hiçbirini yiyemezsin diyorlar. Çorba güzel, pilav kurtlu. Hayır onu da yiyeceksin diyorlar. Bu demokrasiye, insan haklarına aykırı bir dayatmadır” diye konuştu.

-“BUNLAR ABBAS YOLCU”-

AKP’nin, 12 Eylül darbecileriyle ilgili Geçici 15’nci maddeyi de paketin içine soktuğunu belirten Anadol, “Teker teker getirseler, oy birliğiyle geçsin Meclis’ten. 12 Eylül’den bahsediyorlar, en büyük haksızlığı yaratan kurum YÖK’ten bahsetmiyorlar. YÖK bunların eline geçti, sustular. YÖK’ten Yüksek Mahkeme’ye temsilci seçiyorlar. 17 kişiden 14’ünü Cumhurbaşkanı seçecek, o mahkeme olur mu? RTÜK üst Kurulu gibi bir şey olur. Orayı da kendilerine benzetmek istiyorlar. Bunlar Genel Başkanımızın dediği gibi Abbas yolcu. İlk seçimde gidecekler, Yüce Divan’da kendilerini yargılayacak hakimi seçmek istiyorlar” diye konuştu.

Reklam
Reklam

-“REFERANDUMDAN GEÇERSE BİRİNCİ CUMHURİYETİ BİTİRECEKLER”-

Türkiye’nin asıl gündeminin işsizlik olduğunu ancak AKP’nin Anayasa değişikliğini gündeme getirdiğini kaydeden Anadol, “Bunlar 12 Eylül’ü sorumsuzluğunu kurumlaştıran 15’nci maddeyi kaldırmak istiyorlar ama onun yerine kendilerine dokunulmazlık sağlıyorlar. Bundan sonra bir siyasi parti ne yaparsa yapsın kapatılmayacak" dedi. Türkiye’nin büyük bir tehlike ile karşı karşıya olduğunu, teklifin 330-367 aralığında oy alması halinde referanduma sunulacağını ifade eden Anadol, “Bu paket referandumda geçerse, sabah gözümüzü açtığımızda bambaşka bir Türkiye ile karşı karşıya kalacağız. Birinci cumhuriyeti bitirecekler. Bu deli gömleğini Türkiye giymeyecek. Bu anayasa değişikliğini halk mutlaka reddedecek ve Türkiye’yi kurtaracaktır. CHP’nin en önemli görevi bu. Meydan meydan anlatacağız, Türkiye’yi bu tehlikeden kurtaracağız” diye konuştu.

-“TARİFELİ UÇAKLA GİTSİNLER”-

Soruları da yanıtlayan Kemal Anadol, “Başbakan'ın eşi Emine Erdoğan Katar'a Ata uçağıyla düğüne gitti. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz” şeklindeki bir soruya, “Eğer referandum olumsuz sonuçlanırsa yeni bir Cumhuriyeti uyanacağız dedim. O anlayışın yansımasıdır bu. Türkiye'yi Atatürk'ün Cumhuriyeti olmaktan çıkarıp şeyhlerin emirliği gibi görmek isteyen bir anlayıştır bu. Hepimizin vergileriyle alınan ATA uçağıyla gidilmesi tamamen keyfiliktir.

Reklam
Reklam

Gitmek istiyorlarsa tarifeli uçağa binsinler veya ceplerinden özel uçak tutsunlar. Devletin malını israf etmesinler” karşılığını verdi.

Anadol, Başbakan Erdoğan ile Cumhurbaşkanı Gül’ün ve eşlerinin Suudi Kralı’ndan aldıkları hediyeleri de açıklamalarını istedi.

-“ANAYASA DEĞİŞTİRİYORUZ YEMEK LİSTESİ DEĞİŞTİRMİYORUZ”-

Anayasa değişikliği ve imza kriziyle ilgili bir soru üzerine ise Anadol şöyle konuştu:

"AKP Genel Merkezine çekilmişler, Anayasa teklifini hazırlıyorlar, sonra değiştiriyorlar. İlan ediyorlar bir madde daha ekliyorlar. Hepsine milletvekillerinin ayrı ayrı imza atması gerekiyor. Başbakan ve yanlarında bir kaç kişi AKP genel merkezine çekilmişler boşa imza almışlar. Değiştiriyorlar, altına aynı imza listesini ekliyorlar. Bu anayasaya aykırı. Milletvekillerinin bu değişiklikten haberleri var mı? Hayır. Bu kadar gayri ciddilik olur mu? Anayasa değiştiriyoruz, yemek listesi değiştirmiyoruz. Komisyona verilen liste CHP tarafından açıklananınca hemen o listeyi çıkardılar, bir başka listeyi verdiler. AKP'li milletvekillerini de biraz vicdanlı olmaya, kişiliklerini korumaya davet ediyorum. Boşa imza atmak en azından ayıptır, kanunen de suçtur. Neyin değiştirileceğini bilmeden imza atmak insanı vebal altında bırakır. Torunlarınıza, çocuklarınıza, gelecek kuşaklara karşı sorumlusunuz. Bunun takipçisi olacağız.”

Reklam
Reklam

Anadol, yargıya başvurup başvurmayacaklarına ilişkin bir soruya da, “İnceliyoruz. Gereken neyse onu yapacağız” yanıtını verdi.(ANKA)