Sadece 10 dakikada şarj olabilen bu piller uzun pil ömürleri ile pil değişimleri ve çevreye önemli katkılar sağlıyor. Uygulama alanları arasında elektrikli araçlar, bisikletler& motosikletler, kesintisiz güç sistemleri, güneş ve rüzgar enerjisi üretimleri olarak gösterilen piller ilk kez CES 2013’te Honda marka otomobillerde sergilendi.
SCİB’in yapımında Toshiba tamamen yeni bir negatif elektrot malzemesi, yeni separatörler, yeni bir elektrolit ve tamamen farklı bir imalat teknolojisi kullanmış. Sonuçta ortaya çok dengeli performansa sahip, başarılı emniyet sunan, uzun ömürlü ve hızlı şarj-deşarj olabilen yüksek güvenirlikte tekrar doldurulabilen SCiB piller çıkmış.Bir SCiB pili, on adet 4.2 Ah SCiB hücresinin seri bağlanmış şekilde standart SCiB modülünde yer alması ile meydana geliyor.
Bu sayede gerektiğinde hücreleri korumayı sağlayan ve her bir hücredeki şarj durumunu denetleyen voltaj ve ısı kontrolü sağlayan pil yönetim sistemi fonksiyonunu da mümkün kılıyor.
Bataryadan güç alan bisiklet, motosiklet, otomatik yönlendirilmiş araçlar,elektrikli forklift ve iş makineleri gibi zaten şarj edilebilir piller kullanan aygıtların ötesinde SCiB bataryası, aynı zamanda acil güç kaynakları, rüzgar değirmenlerinin ürettiği enerjinin saklanması ve elektrikli güç kaynakları gibi aygıtlarda da kullanılabilecek.
[
**Football Manager 2013′te Büyük İndirim!**](http://www.scroll.com.tr/102268/football-manager-2013te-buyuk-indirim/)