Bu proje ile engelliler daha rahat spor yapabilecek

Engellilerin de spor yapmalarını sağlamak amacıyla Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu(BESYO) mezunu 20 genç, Portekiz...

Engellilerin de spor yapmalarını sağlamak amacıyla Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu(BESYO) mezunu 20 genç, Portekiz ve İtalya’da 2 haftalık staja gönderildi. Adana Eğitim Gönüllüleri Derneği'nin yürüttüğü ‘Engelliler için Spor Asistanlığı’ projesi kapsamında Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu(BESYO) mezunu 20 genç, Portekiz ve İtalya’da 2 haftalık staj eğitimlerini tamamladı.
Proje Koordinatörü Gürkan Gür, projeyle engellilerin spor aracılığıyla topluma dahil edilmesinin amaçlandığını söyledi. Bu ihtiyacı karşılamak için, özellikle Beden Eğitim Spor Yüksekokulu mezunu 10 kız ve 10 erkek gence engelli spor asistanlığı konusunda Hayatboyu Öğrenme Programları desteği ve yurt dışı ortaklarıyla Portekiz ve İtalya’da eğitim almalarını sağladıklarını kaydeden Gür, “Bölgemizde onlarca genç BESYO'dan mezun olmakta ve kendileri için istihdam alanları sınırlı olması nedeniyle çoğunlukla işsiz kalmaktadırlar. Projemizle ülkemizde olmayan yeni bir istihdam alanı oluşturmayı amaçlıyoruz.” dedi.
Gür, ayrıca Şehit Samet Halk Eğitim Merkezi, Akademi Basketbol Spor Kulübü Derneği, Experience USA, Adana Gençlik Birliği Derneği, Adana Büyükşehir Belediyesi Engelliler Kent Konseyi Meclisi’nin projenin sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesi için destek sağladıklarını ifade etti. Projenin sektöre, bölgeye ve ülkemize yenilik transferi konusunda çok büyük kazanç sağlayacağını dile getiren Gür, “Katılımcı olarak yer alan mezun gençlerimiz engelli sporu ile ilgili yerlerde çalışmaya başladılar. Yapılan yaygınlaştırma faaliyetlerimiz ile engelli sporu konusunda toplumsal bir farkındalık oluşturulmaya çalışıldı. En önemlisi bundan sonra engelliler, eğitimlerini alan engelli spor asistanlarımız ile spor yapabilecek ve kendilerine olan özgüvenleri artacaktır.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz