Bu Proje İncir Çekirdeğini Doldurur

Çeşitli buluş ve ilginç icatları ile zaman zaman gündeme gelen Mucit İşadamları Platformu (MUTİAP) şimdi...

Çeşitli buluş ve ilginç icatları ile zaman zaman gündeme gelen Mucit İşadamları Platformu (MUTİAP) şimdi de yeni bir proje ile incir çekirdeğinin yağını çıkarıp, ilaç, kozmatik sanayinin yanı sıra spa merkezlerinde kullanılacak önemli bir ürünü ortaya çıkardılar. Proje ile incir çekirdeğini dolduracak önemli bir buluşa imza attıklarını belirten MUTİAP Kurucularından Mehmet Şimşek, uzun uğraşlar sonucu elde etmeyi başardıkları incir çekirdeği yağı ile Aydın incirinin çok daha değer kazanacağını belirtti.

Reklam
Reklam

Daha önce çeşitli çalışmalar yaptıklarını ve MUTİAP olarak çalışmalarına incir ve zeytin yaprağı ile başladıklarını belirten Mehmet Şimşek ve Hakan Başlık, “Kutsal kitaplarda ismi geçen incirden birçok tarihi belge ve kitaplarda çokça bahsediliyor. Antik kaynaklarda da yaptığımız araştırmalarda sikkelerin üzerinde bile incir yaprağı olduğunu gördük. Bunun üzerine 4 yıl önce çalışmaya başladık. Ve uzun uğraşlar sonucu önce incir ile çekirdeğini ayırdık. Daha sonra incir çekirdeğinin yağını çıkardık. Sahada hastalıklar üzerine yaptığımız çalışmalarda vücudun bağışıklık sistemini oldukça güçlendirdiğini ve birçok rahatsız kişinin sağlığına kavuştuğunu gördük. Hedefimiz yaptığımız bu çalışma ve sonucunu ilgili bakanlıklara duyurabilmek. Eğer bu çalışma yaygınlaştırılır ve incir yağı ilaç ve kozmatik sektöründe kullanılırsa incir stratejik bir ürün haline gelir. Dünyada Türkiye’nin tekelinde olan incir yeni keşfedilen yönü ile petrolden çok daha kıymetli bir ürün haline gelir” dedi.

Bu ürünün çok ses getireceğine inandıklarını belirten Şimşek, afrodizyak özelliği de olan bu yağın balık hapı ve balık yağı gibi yediden yetmişe herkesin kullanabileceği sağlıklı bir ürün olacağına da inandığını söyledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: