"Bu seçim yasası ile olmaz"

Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Burhan Seçkin, 3 Kasım'da yapılacak erken genel seçimin Türkiye'ye istikrar kazandırmayacağını ileri sürdü.

Türkiye'nin istikrar yakalaması için mevcut seçim yasasının değişmesi gerektiğine dikkat çeken Seçkin, bugünden sonra seçim kanunlarında bir değişiklik yapılmasının mümkün görülmediğini ve bunun yeni oluşacak hükümette belirsizliklere neden olabileceğini savundu. Değiştirilmeyen seçim yasası ile 3 Kasım sonrasında oluşacak hükümetin istenilen istikrarı yakalayamayacağını iddia eden Seçkin, yürürlükteki yasayla seçime girmenin lüzumsuz olduğunu vurguladı.

TSO Başkanı Seçkin, "İstikrarlı bir hükümetin oluşması için öncelikle mevcut seçim sisteminin değiştirilmesi gerektiğine inanıyorum. Bu seçim sistemi değişmedikçe hükümeti oluşturacak partiler istikrar sağlayamaz. 23 parti ile seçime girilmesi, seçim sonrasında bir belirsizlik doğurur. Bütün bunlara rağmen ülkemizde yaşanan son krizden sonra güzel işler yapıldı ve başarılı adımlar atıldı. Ekonomide sıkıntının yaşanmaması için 3 Kasım sonrasında hükümeti oluşturacak partilerin mevcut ekonomik programı uygulaması gerekir. Türkiye'nin bu programdan vazgeçme gibi bir lüksü yoktur. Bu program devam ettiği takdirde ekonomik açıdan ülkenin önü açılır" dedi.

Reklam
Reklam

Kaynak: İHA

Anahtar Kelimeler: