Bu sefer öğrenciler gıdaları denetledi

Diyarbakır’da Tarım İl Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan projeyle ilköğretim 6, 7...

Diyarbakır’da Tarım İl Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan projeyle ilköğretim 6, 7 ve 8. sınıf öğrencileri gıdaların uygunluğunu inceledi.
Diyarbakır İl Tarım Müdürü Mehmet Ali Koçkaya ve Şehit Jandarma Üsteğmen Tevfik Pehlivan İlköğretim Okulu’ndaki öğrenciler, alışveriş merkezindeki bir marketteki gıdaları inceledi. Diyarbakır’da yaklaşık 18 gıda mühendisinin denetim yaptığına işaret eden Koçkaya, Güvenli Fahri Müfettişler Projesi ile vatandaşların daha bilinçli hale gelmesi için çalışmaları sürdürdüklerini kaydetti. Projeyle şu ana kadar 100 okuldan 20’şer öğrenci seçildiğini dile getiren Koçkaya, şunları söyledi:
“Gıda güvenliği, günümüzde önemli konular arasında yer alıyor. Bu projeyle öğrencilerin daha bilinçli hale gelmesini amaçlıyoruz. Çünkü vatandaşlar her gün gıda tüketiyor. Tükettikleri gıdaları denetleyerek gıda güvenliğini sağlama imkanına kavuşabilirler. Parayı vatandaş veriyor. Dolayısıyla yediklerine de dikkat etmesi gerekiyor. Bozuk gıdalarla ilgili vatandaşların gerekli yerleri uyarması gerekiyor.”

Reklam
Reklam

DİYARBAKIR’DA 3 BİN GÖNÜLLÜ GIDA MÜFETTİŞİ OLACAK
Diyarbakır’da 2 bin ilköğretim öğrencisinin gönüllü gıda müfettişi olduğuna dikkat çeken Koçkaya, üniversiteye bağlı fakülte ve yüksekokullardan da bin kişilik bir gönüllü müfettişi hedeflediklerine vurgu yaptı. Öğrencilerin birebir ceza kesemeyeceklerini anlatan Koçkaya, öğrencilerin yapacağı ihbarların değerlendirileceğini ifade etti.
Geçen yıl 7 bin 800 iş yerinin denetlendiğini hatırlatan Koçkaya, her yıl düzenli bir denetim artışı yapıldığını anlatarak, “Öğrencilerle daha fazla denetim sağlanacaktır. Öğrencilerimiz, gıdaları yakından inceleyip kendi arkadaşlarına da anlatacaklar. Okulda aldıkları teorik eğitimle öğrenciler iş yerlerinde inceleme yaparak eğitimi pekiştiriyor.” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz