Bu sefer veliler öğrenci oldu

Milli Eğitim Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ve Türkiye Belediyeler Birliği işbirliğiyle hazırlanan ‘Okullar...

Milli Eğitim Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ve Türkiye Belediyeler Birliği işbirliğiyle hazırlanan ‘Okullar Hayat Olsun’ projesi kapsamında Özel Samanyolu Ümit İlköğretim Okulu'nda açılan Anne-Baba Okulu sona erdi.

'Okullar Hayat Olsun' projesi kapsamında velilere çocuk ve gençleri tanıma konusunda uzman öğretmenler tarafından eğitim verildi. Bu kapsamda anne ve babalara, çocuk ve gençleri tanıma, çocuklarda kişilik özellikleri ve başarısını arttırmada ailenin rolü‏ gibi konularda eğitim verildi. Çocuklarda gelişim dönemleri ve özelliklerine ilişkin bilgilerin verildiği eğitimlerde, çocuk eğitiminde anne-baba tutumları ile çocukların ihmal ve istismardan nasıl korunabileceği hakkında da anne ve babalara bilgiler verildi.

Reklam
Reklam

Eğitime katılan öğrenci velilerine verdikleri katkılardan dolayı teşekkür eden Özel Samanyolu Ümit İlköğretim Okulu Müdürü Zafer Çetin, proje sayesinde velilerin de okulla bir bağının sağlandığını söyledi. Çetin, “Eskişehir'de en çok fen lisesi ve olimpiyat madalyası kazandıran okulumuz, Okullar Hayat Olsun Projesi sayesinde, sadece öğrencilerimiz için değil, velilerimiz için de sosyal ve kültürel aktivitelere imkân veren bir mekan haline geldi.” dedi.

Eğitime katılan veliler de bu tür eğitimlerin daha sık olması gerektiğini ifade etti. Çocukların büyümesinde bilmeden yapılan hataları şimdi daha iyi anladıklarını belirten veliler bu eğitimler sayesinde çocukları daha bilinçli bir şekilde eğiteceklerini dile getirdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: