Bu sevincin bedeli 12.500 dolar!

Federasyon, futbolcuları Fransa maçına götürmeye karar verdi. Kişi başına 250 dolar olan biletler için 12 bin 500 dolar ödedi. Basketbol Federasyonu da jest yapıp, futbolcuları tribüne değil, saha içine oturttu.

Federasyon, futbolcuları Fransa maçına götürmeye karar verdi. Kişi başına 250 dolar olan biletler için 12 bin 500 dolar ödedi. Basketbol Federasyonu da jest yapıp, futbolcuları tribüne değil, saha içine oturttu.

Milli haftada milli' dayanışma... Ay yıldız sevgisi önceki gün herşeyin önüne geçti. 12 Dev Adam'ın çeyrek final yolu önündeki Fransa maçı öncesi ilginç bir olay yaşandı.

Futbol Federasyonu, 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'nda herkesin korkulu rüyası olan takımımıza hem moral vermek, hem de Belçika maçı öncesi futbol takımını Fransa karşılaşmasına götürmeye karar verdi.

Reklam
Reklam

Bunun üzerine Basketbol Federasyonu yetkilileriyle temasa geçildi. Milli Takım'ın basketbolcularımıza destek vermek için milli maça gideceği belirtildi. Federasyonun bu olayı memnuniyetle karşılandı ama sorun Sinan Erdem Salonu'nun dolu olmasıydı. 12 Dev Adam'ı desteklemek için 15 bin kişilik salon için bilet yoktu.

Biletler tükendi

Başkan Turgay Demirel ve ekibi pratik bir çözüm buldu. Milli Takımı, tribün yerine sahanın içinde misafir etmeye karar verdi. Ama bunun için de FIBA'ya kişi başına 250 dolar ödenmesi gerekiyordu. Yani 50 kişi için ödenecek tutar, 12 bin 500 dolar.

Futbol Federasyonu bu parayı ödemeyi kabul ederek planladığı organizasyonu uygulamaya geçirdi. Takımımız solana gitti bu sürpriz ziyaret basketbolcularımızı sevindirdi.

Moraller yükseldi

Morallerini daha da üst seviyeye çıkardı. Solandaki milli dayanışma 12 Dev Adam'ı adeta kamçıladı, Horozlar'ı sahadan sildi. Ve bu zafer sonrası her iki takımın milli oyucuları sevgi çemberi oluşturdu. Bundan sonraki maçlarda birbirlerine başarı diledi. Futbol Federasyonu'nun bu girişimi de taktir topladı.

Reklam
Reklam

Özgener'den karşı jest

Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener, Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel'in Fransa maçı için kendilerine yaptığı jeste aynı güzellikle cevap verdi. Özgener, Demirel'e Basketbol Milli Takımını bugün oynanacak Belçika maçına davet etti. Ve 1907 tribününde 40 kişilik bir yeri ayırdıklarını söyledi. Anak bu jest FIBA'ya takıldı. Demirel, FIBA'nın 12 Dev Adam için bugün saat 21.00'e idman koyduğunu ve bu sebepten dolayı da Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanacak Belçika milli maçına gidemeyeceklerini belirtti.

vatan