Bu sözler gündemi sarsacak

BBP eski Genel başkanı merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun vefatından sonra kamuoyuna

BBP eski Genel başkanı merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun vefatından sonra kamuoyuna yansıyan tartışmalar gün geçmiyor ki, farklı bir tartışmayı da beraberinde getirmesin.

Bir dönem BBP Genel Başkanlığı için yarışan ve partinin önde gelen isimlerinin başında yer alan Tuna Koç, bu konu üzerinde tartışmalara son verecek ve gündemi sarsacak açıklamalarda bulundu.

BBP'li Koç'a göre kaza ile yapılan ilk hata, olayla ilgili olarak partili partisiz herkesin kamuoyuna yanlış bilgi aktarması, bir bilgi kirliliğinin ortaya çıkması. Son DDK raporunun ardından bir kez daha alevlenen Yazıcıoğlu'nun vefatı ile ilgili bilgiler ise Koç'a göre suilkast mi, ya da sabotaj mı konuyu çok daha net olarak ifade ediyor.

Reklam
Reklam

Kazanın ardından 26 Ocak 2011 tarihli açıklamalarıyla kişisel düşüncelerini ortaya koyduğunuda ifade eden Koç, zamanın BBP Genel Başkanı Yalçın Küçük'e bir mektup göndererek süreç üzerindeki kaygılarınıda dile getirdiğini belirtti.

BBP'li Koç, rahmetli Genel Başkanın vücudundan çıkan oldukça yüksek orandaki karbonmonogsit gazının olayla ilgili olarak kendilerini çok daha fazla endişeye sevk ettiğini kaydederken, helikopteri yakın eden uçakların ve helikoptere o gün çok yakın bulunan 3 adet uçakla ilgili hiç bir bilgi ve belgeninde olmaması şüpheleri artırıyor diye konuştu.

Koç, niçin hedef Muhsin Yazıcıoğlu'ydu şeklindeki soruya da, "Mantıklı olarak bir sürü sebep sayabilirim ancak ben bu konudaki görüşlerimi DDK ile de paylaştım" diyerek sözlerini tamamladı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz