Bu tablette ne ararsan var!

Mobee Nett 7" T1200, piyasaya çıkan onlarca tablet PC'lerden oldukça farklı ve işlevsel.

Akıllı telefonlarla yeni tanışmamıza rağmen herkesin bu cihazlara çok çabuk adapte olduğunu söylersek sanırım hata yapmış olmayız.

Ağırlıklı olarak Android işletim sistemi, akıllı cep telefonlarında piyasayı kasıp kavuruyor. Apple'ın sunmadığı özgürlüğü ve pek çok işletim sisteminin sunamadığı verimliliği ve gücü sunan Android, hafifliğiyle tablet PC'ler için de çekici bir seçenek.

Son olarak, Mobee'nin "Eğlenceye dokun" sloganıyla piyasaya sürmüş olduğu bu tablet PC'lerden biri olan Mobee Nett 7" T1200'ü kullanma şansım oldu. Yaklaşık bir ay bu cihazı kullandım.

Reklam
Reklam

Öncelikle performans konusunda çok etkileyici olduğunu söylemeliyim. Android 2.3 Ginger Bread sürümü ile hız konusunda bir sorun yaşamıyorsunuz.

Andorid 2.3 önceki sürümüne göre daha hızlı performansa ve geliştirilmiş güç tüketimine sahip. Android 2.3 ile yeni kullanıcı arayüzü temaları dahil edilmiş. "Kopyala" ve "yapıştır" fonksiyonları gibi yeni birçok özellik eklenen sürümde flash 10.1 ve 10.2 desteği de mevcut.

Yalnız, performans üst düzey olunca pilden fedakarlık yapmak zorunda kalıyorsunuz. Cihaz için tek ve en büyük sıkıntının bataryasının erken bitmesi diyebilirim. 4 saate kadar (Bekleme süresi) ancak dayanabiliyor.

Cihaz üzerinde 1 adet hoparlör, 1 kulaklık girişi, 1 adet USB girişi, 1 adet mikro SD kart girişi ve dahili mikrofon bulunuyor. USB girişi tablet PC için bulunmaz bir nimet. Bu nedenle Mobee Nett 7" T1200 çok büyük bir rahatlık sağlıyor. USB çıkışı ile USB flash bellek, mouse ve klavye bağlayabiliyorsunuz.

Mat siyah rengi, sadece 1 cm kalınlığı ile, 1,2 GHz Telechips 8803 işlemci kullanan Mobee Nett 7" T1200, 512 MB bellek, 4 GB dahili depolama alanı ile kullanıcıya ulaşıyor. 32 GB'a kadar mikro SD kart ile depolama alanını artırabiliyorsunuz.

Reklam
Reklam

Mobee Nett 7" T1200'de 2.0 MP web kamera ile fotoğraf ve video çekebilme imkanı sağlanıyor.

Oyun performansı çok iyi
Android 2.3 sürümünü kullanan Mobee Nett 7" T1200, 800 x 480 çözünürlükteki A+ kapasitif yüksek hassasiyetli 7" dokunmatik ekranı ile mükemmel dokunmatik deneyimi sunuyor. Bütün web sayfalarını rahatlıkla açan Mobee Nett 7", 1.2 GHz hızındaki işlemcisi ve 3D video/oyun görüntülüme işlevi ile benzersiz bir performans sergiliyor. Hızı, grafik performansı ve mükemmel dokunmatiği ile yeni Mobee Nett 7" oyun meraklılarını üzmeyecek bir tablet PC.

Önemli uygulamalar birlikte geliyor
Mobee Nett Tablet'i ayıran bir diğer özellik ise birçok uygulamanın üretimde yüklenmiş olması (Speed Forge 3D, Angry Birds, hesap makinesi, ofis programlarını kolayca ve hızla açmayı, oluşturmayı ve düzenlemeyi sağlayan Documents to Go, e-mail, Facebook, galeri, G-mail, saat, hava durumu, web tarayıcı, MSN, müzik, dokunmatik ayarlar, Youtube, uygulama market, video, takvim, Skype).

Ayrıca, Uygulama Market'ten dilediğiniz uygulamaları indirebiliyorsunuz. Trafik yoğunluğunu görüntüleyebilmek için İBB trafik uygulaması, PDF görüntüleme uygulaması, yarış, strateji gibi çeşitli oyunlar ilk akla gelenler... Bazı uygulamaları web tarayıcıda araştırıp bularak da indirebilirsiniz. Unutmayın ki Android 2.3 için 10 binlerce uygulama mevcut ve her geçen gün yeni uygulamalar çıkıyor!

Reklam
Reklam

Televizyona 1080p HD görüntü aktarma
Mobee Nett 7" T1200, 3D video desteği ile birlikte 1080p yüksek çözünürlüklü video aktarımına da olanak sağlıyor. HDMI çıkışı ile indirdiğiniz video ve filmleri televizyon ekranına, sunumlarınızı ve videolarınızı da projektöre aktarabiliyorsunuz. Cihaz, AVI, RMKB, MKV, MPEG ve FLV formatlarını destekliyor.

Selçuk Altun / Editör