Bu tedavi görenleri hayrete düşürdü! Astım hastalarının ağzına ellerini sokup...

Astım hastalarını iyileştirmek amacıyla 'gizli formülünün' Hindu bir aziz tarafından verildiği öne sürülen 170 yıllık gelenek görenleri hayrete düşürüyor.

Hindistan'da astım hastalarının iyileşmesi için 1845'ten bu yana ücretsiz olarak yürütülen tedavi şekli tüm dünyada yankı uyandırdı. 400 bin kişinin şifa bulmak için Haydarabad şehrindeki Nampale Sergi Alanı'nda toplandığı günde astım hastaları iyileşmek umuduyla canlı sardalya yutmak için uğraştı.
Düzenlenen şifa gününde bir örtünün içine doldurulan suda canlı tutulan sardalyalar iyileşme umuduyla gelen astım hastalarından yutması istendi. Gençlerin sardalyaları yutmayı reddetmesi üzerineyse bir kaç kişi tarafından yutmaya zorlandığı görüldü. Bir kişinin zorla ağzından sardalyayı soktuğu anlarda ebeveynlerse çocukların ellerini tutarak görevlilere yardım etti.

Reklam
Reklam

Bilimsel verilerden ve hijyenden oldukça uzak gerçekleştirilen bu ritüel yetkililer tarafından oldukça sağlıksız olarak değerlendirilmesine rağmen binlerce insanın umudu olmaya devam ediyor.

Anahtar Kelimeler: