Bu ülkenin hizmetkarıyız

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Biz kendimizi hiçbir zaman efendi ilan etmedik. Biz bu milletin, bu ülkenin hizmetkarıyız" dedi.

Erdoğan, Yozgat'ın Yerköy ilçesinde bir fabrikanın temel atma töreninde yaptığı konuşmada, ülkenin genelinde büyük bir heyecan dalgası olduğunu ve Teşvik Yasası'ndan yararlanan girişimcilerin yatırımlara başladığını söyledi.

Ancak, hala birçok yerde yaprak kımıldamadığını ve Teşvik Yasası'ndan yararlanma oranının bazı bölgelerde düşük düzeylerde gerçekleştiğini kaydeden Erdoğan, bu durgunluğun ortadan kalkacağına ve bir heyecan dalgasının ortalığı saracağına inandığını ifade etti. Türkiye'nin ekonomik büyümede OECD ülkeleri arasında birinci olduğunu anımsatan Erdoğan, bu büyümenin halka yansıtılması için çalıştıklarını dile getirdi.

Reklam
Reklam

Dünyanın hangi ülkesine gidilirse gidilsin itibar gördüklerini vurgulayan Erdoğan, hükümetin yatırımlar için tarih verdiğini ve bu tarihte yatırımları hizmete açtığını anlatarak, temel atılan tesislerin yapımının uzamasının bedelinin çok fazla olduğunu ifade etti.