Bu yasa birçok sıkıntı getirecek

Belde belediyelerinin kapatılmasını doğru bulmayan Özcan: Büyükşehir Belediye Başkanımız Macit Özcan,

Belde belediyelerinin kapatılmasını doğru bulmayan Özcan: Büyükşehir Belediye Başkanımız Macit Özcan, Yeni Büyükşehir Yasa tasarısı ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Bu yasa ile 16 olan büyükşehir sayısının 29’a çıkacağını ifade ederek “Yeni Büyükşehir Yasasında Büyükşehir Belediyemizin yetki alanının il sınırına kadar genişletilmesi yer almaktadır. Bu beraberinde birçok sıkıntıyı da getirecektir. Öncelikle irili ufaklı birçok belediye kapanacak ve bu belediyelik yerler mahalle konumuna gelecektir. Büyükşehir Belediyemizin sınırlarının il sınıra kadar genişlemesi çok külfetli bir iş olacaktır. Mesafe olarak düşünüldüğünde de belde belediyeleri, o beldenin hizmetlerini daha iyi görebilir. Bu yüzden belde belediyelerin kapatılmasını doğru bulmuyorum” dedi.

Reklam
Reklam

Özcan: “Bazı sıkıntılar olacağını düşünmekteysek de sorumluluktan kaçmayız ve sorumluluğumuzu en iyi şekilde yerine getirebilmek için ne gerekiyorsa yaparız. Bu anlayışla tüm il sınırlarına en etkin şekilde hizmet götürebilmek, organizasyonel olarak hazırlıklı olmak için çalışmalarımızı tamamladık” dedi.

Başkanımız Özcan, “Büyükşehir Belediyesi ve MESKİ olarak karar alma sürecini hızlandıracak verimlilik ve etkinliği maksimum seviyeye çıkaracak yapılanma sürecini ve yapacağımız yatırımların ön fizibilite çalışmalarını tamamladık. Bu çalışmalarımızla adaptasyonu en kısa sürede sağlamak istiyoruz. Amacımız yasa kanunlaştığında hiçbir aksaklık yaşamadan hizmetlerimize devam edebilmek” diye konuştu.

SINIRLARIMIZ 21 KAT BÜYÜYECEK

Başkanımız Özcan, “Sadece uzak ilçeler değil, köyler, mezralar da bizim sorumluluk alanımıza katılacak. Şu an

72 .875 hektar alana hizmet veriyoruz. Yeni hizmet alanımız 1.551.200 hektar olacak. Sınırlarımız tam 21 kat büyüyecek. İşimiz hiç kolay değil. Ancak geçmişten gelen başarı ile tamamladığımız bir hizmet sürecimiz var. 2005 yılında hizmet alanımıza eklenen belde ve köylerde tamamladığımız çalışmalarda ne kadar başarılı olduğumuz ortada. Şu an sorumluluk alanımızda eksik hizmetimiz kalmadı. Bu nedenle uzmanlığımızla, bilgi birikimimizle hizmete hazırız” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Başkanımız Özcan sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu yasa ile birlikte, il sınırımız Yenice’den Kaledran’a kadar Türkiye’nin en uzun büyükşehir sınırına sahip olacağız. Yaklaşık 350 km olan bu hizmet alanımızda her bir ilçemiz, bizim için kıymetlidir. Nerede bir problem olsa, bizim kalbimiz orada atacak.Yenişehir, Toroslar, Akdeniz, Mezitli, Tarsus, Silifke, Erdemli, Mut, Çamlıyayla, Aydıncık, Bozyazı, Gülnar ve Anamur’la birlikte Büyük Mersin’i yöneteceğiz.” dedi.

ÇEVRE YATIRIMLARINA ÖNEM VERECEĞİZ

Altyapı yatırımlarına büyük önem verdiklerini vurgulayan Başkanımız Özcan, içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarına büyük yatırım yaptıklarını söyledi. Başkanımız Özcan, “Her bir ilçemize; pırıl pırıl bulvarlar, caddeler, kavşaklar kazandıracağız. Mersin’in merkezde olduğu gibi, tüm ilçelerinde, çevre yatırımlarına önem vereceğiz.” diyerek sözlerini şu şekilde sürdürdü. “Yeni yasayla birlikte, temeli atılmış, bekleyen yatırımlara el atacağız, onları ilçelerimize kazandıracağız. Her ilçemize, şehrimize yakışır yeni tesisler kazandıracağız. Üstyapı, yol, su, kanalizasyon, yardımlaşma, dayanışma, kültür sanatta bugün Mersin’in merkezinde olanları, İlçelerimizde, köylerimizde de götürebilmek için imkanlarımızı seferber edeceğiz” dedi.

Reklam
Reklam

Özcan: “Hizmet alanımız içerisine bağlanacak İlçeler; Anamur, Aydıncık, Bozyazı, Gülnar, Silifke, Erdemli, Mut, Çamlıyayla ve Tarsus İlçeleridir. Fındıkpınar, Tepeköy, Arslanköy, Ayvagediği, Güzelyayla, Çarıklar, Ören, Tekmen, Tekeli, Sebil, Ayaş, Esenpınar, Kızkalesi, Kocahasanlı, Arpaçbahşiş, Kumkuyu, Limonlu, Çeşmeli, Kargıpınarı, Tömük, Köseçobanlı, Kuskan, Zeyne, Büyükeceli, Göksu, Atakent, Akkum, Atayurt, Narlıkuyu, Uzuncaburç, Akdere, Taşucu, Yeşilovacık, Atalar, Bahşiş, Yeşiltepe, Gülek, Yenice Beldeleri de hizmet alanı sınırlarımız içine dahil olacaktır. Bu İlçe ve Beldelerimizin toplam nüfusu (köyler hariç ) 581.377 kişidir” dedi.

İÇME SUYU YATIRIMLARI ÖNCELİKLİ İŞİMİZ OLACAKTIR

Başkanımız Özcan içmesuyu şebekesi ile ilgili tespit edilen mevcut durum ve planlanan çalışmalar konusunda şu bilgileri verdi: “Anamur, Aydıncık, Bozyazı, Çamlıyayla, Erdemli, Gülnar, Mut, Silifke ve Tarsus İlçelerimizin İçme suyu kaynak ve şebekelerinde herhangi bir sıkıntı olmamakla birlikte, Erdemli ilçemizde içme suyunda sıkıntılarımız vardır. Bozyazı İlçemizde içme suyu şebeke hattının rehabilite edilmesi gerekmektedir. Anamur İlçemizin İçme suyu isale hattının takviye edilmesi gerekmektedir. Ayrıca Çamlıyayla İlçemiz gibi İçme suyu şebekesi yeterli olup ancak mevcut kaynağı terfili olan su maliyeti yuksek olan yerleride cazibeli hale getirmek gerekmektedir. Gülnar İlçemizin İçme suyu iletim hattının takviyesi için gereken ne ise yapılacaktır. Eksik olan çalışmaları da bir program dahilinde mümkün olan en kısa sürede tamamlayacağız .Ayrıca bu beldelerimizde su kalitesini artırmak için labaratuarlar oluşturarak suyun kalite takibinide bir an önce yapmamız gerekmektedir.” dedi.

Reklam
Reklam

Son olarak kanalizasyon şebekesi ile ilgili tespit edilen mevcut durum ve eksiklikler konusuna da değinen Özcan sözlerini şu şekilde sürdürdü:” Aydıncık, Bozyazı, Gülnar, Çamlıyayla ilçerimizin kanalizasyon şebekeleri bulunmamaktadır. Bunların şebeke hatları ile birlikte Atıksu Arıtma tesisleri olmayan Anamur ve Mut ilçelerimiz ile birlikte atıksu arıtma tesislerininde yapılması gerekmektedir. Beldelerimizle ilgili de aynı şekilde tespit çalışmalarımız mevcuttur. Beldelerimizin genelinde içme suyu sorunu vardır.Kumkuyu gibi şebekesi olmayan beldelerimiz olduğu gibi, şebekesi olupta rehabilite edilmesi gereken beldelerimizde mevcuttur. Beldelerimizin tamamına yakınında kanalizasyon şebekesi yoktur. Toplam 525’e yakın köyümüzde içmesuyu sorunları oldukça önemli orandadır.Görüldüğü gibi yapılacak çalışmalar saptanmıştır. Her ilçe ve beldemizde ne yapmamız gerektiğini biliyoruz. Eksiklikleri program dahilinde mümkün olan en kısa sürede tamamlayacağız” dedi.Başkanımız Özcan Büyükşehir Belediyesi ve MESKİ ‘nin Mersin’i geleceğe hazırladığını belirterek “YENİ HİZMET MARATONUMUZ BAŞLIYOR” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Fotoğraf : Çiğdem YURDAGEL

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: