"Bu yıl 150 bin kadrolu öğretmen atanmalı"

ANKARA (ANKA)- -Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Milli Eğitim Bakanlığı'nın öğretmen atamalarında 46 branşta 8 bin 285 kadrolu öğretmen atayacağını belirterek, "Şubat ayında 50 bin, 2009 sonunda da 100 kadrolu öğretmen ataması yapılmalıdır. MEB, beklentileri karşılayamamıştır. Dağ fare doğurdu" dedi.

Konuyla ilgili olarak yazılı bir açıklama yapan Koncuk, şu anda 190 bin öğretmenin atama beklediğini, kurumunun tespitlerine göre de Türkiye'de 150 bin öğretmen ihtiyacı bulunduğunu söyledi. Bakanlığın ilk atama döneminde yapacağı 8 bin 285 öğretmen atamasını, "Devede kulak" benzetmesi ile açıklayan Koncuk, "Öğretmen açığını gidermek için 8 bin, 10 bin öğretmen atamak çözüm olmaz. Bakan Çelik, ihtiyaç yok diyor ama bugün öğretmen açığı 150 bindir. Öğretmen alımı planlamasını doğru yapmak MEB'in görevidir. Bu gidişle öğretmenlik, işsizliğin kol gezdiği mesleklerden biri olacaktır" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Koncuk, ayrıca bakanlığın, herhangi bir koşula bağlı olmaksızın tüm sözleşmeli öğretmenleri kadroya geçirmesi gerektiğini, kadrolu öğretmenlik dışındaki istihdam türlerine de derhal son vermesi gerektiğini ifade etti. Koncuk, Bakan Çelik'in ‘sözleşmeli öğretmenleri kadroya alacağız' sözünü hatırlatarak, "kendisinin bu açıklamada ne kadar samimi olduğunu görmek istiyoruz. Bu samimiyetin göstergesi olarak Şubat 2009'da en az 50 bin olmak üzere, 2009 yılı sonuna kadar toplam 100 bin kadrolu öğretmen istihdam edilmesini talep ediyoruz" şeklinde konuştu.