Buca Hasanağa Parkı Yeniden Düzenlenecek

İzmir Büyükşehir Belediyesi (İBB), yaklaşık 96 dönümlük bir alana yayılan Buca Hasanağa Bahçesi'ni yeniden düzenleyecek....

İzmir Büyükşehir Belediyesi (İBB), yaklaşık 96 dönümlük bir alana yayılan Buca Hasanağa Bahçesi'ni yeniden düzenleyecek. İhale gününü bekleyen büyükşehir yetkilileri, yeni düzenlemeyle parkta, gezinti ve dinlenme alanları, bisiklet ve tartan koşu yolları, basketbol sahası, tenis kortu ve çocuk oyun alanları oluşturulacağını belirtti. Yetkililer, bahçenin yeni şehir mobilyaları ve yeni ışıklandırmasıyla da dikkat çekeceğini bildirdi.

Parktaki düzenlemeler için 10 Ağustos'ta gerçekleştirilecek yapım ihalesinin sonuçlarının beklendiğini belirtilirken, yer tesliminin ardından başlayacak olan çalışmaların 180 gün içinde tamamlanacağı kaydedildi.

Reklam
Reklam

Nitelikli ağaçlar korunacak şekilde hazırlanan projeye göre, İzmirliler için bir çekim merkezi olan bahçede gezinti ve dinlenme alanları, bin 800 metrelik bisiklet yolu, bin 350 metrelik tartan koşu yolu, basketbol sahası, tenis kortu, otopark ve tuvaletler yapılacak; çocuk oyun alanları oluşturulacak. Yeni şehir mobilyaları ile süslenecek olan Hasanağa Bahçesi, yeni görüntüsünün yanı sıra yeni ışıklandırmasıyla da dikkat çekecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2003 yılında gerçekleştirdiği düzenleme ile bahçeyi çevreleyen duvarları yıkarak yeşil dokunun ilçeyle bütünleşmesini de sağlamıştı.

Bahçenin tarihçesi: Kentin nefes alacağı önemli mekanlardan biri olan Hasanağa Bahçesi’nin, İtalyan asıllı Levanten işadamı Aliotti'nin ölümü üzerine, mülk varisleri tarafından satılığa çıkarıldığı ve 1926 yılında Ödemiş eşrafından Sarıgöllü Hasan Ağa tarafından satın alındığı biliniyor. Hasan Ağa, biri bahçenin kuzey, diğeri güneybatı köşesinde iki konut inşa ettirmiş, esas köşk ile diğer servis lojmanlarını ve bağ köşkünü konut olarak kiraya vermiş. 1930'lu yılların başlarında köşk yanmış. Bahçe ise Hasan Ağa ailesinin mülkiyetinde bulunduğu sürede halka açık tutulmuş, Bucalılar için bir mesire yeri olarak kullanılmış ve Hasan Ağa Bahçesi olarak adlandırılmış.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: