Buca Müftülüğünü Soyanlar İstanbul'da Yakalandı

Buca İlçe Müftülüğü binasına girerek üçü masa üstü, dördü dizüstü bilgisayar ile kuruma ait 2010...

Buca İlçe Müftülüğü binasına girerek üçü masa üstü, dördü dizüstü bilgisayar ile kuruma ait 2010 model otomobili çaldıkları iddiasıyla üç kişi gözaltına alındı. Zanlılardan birinin müftülükte memur olarak çalışan bir kişinin oğlu olduğu, bu sayede anahtarı ele geçirerek arkadaşlarıyla birlikte hırsızlığı yaptığı ortaya atıldı.

Buca Müftülüğünde gece saatlerinde yapıldığı düşünülen olayda, Buca Müftülüğüne ait 40 bin TL'lik 06 AG 6340 plakalı hizmet aracı, 3 dizüstü bilgisayar, 3 masa üstü bilgisayar, 1 netbook'un alındığı fark edilmiş, binanın giriş kapılarında herhangi bir zorlanmaya rastlanmamıştı. Müftülüğün garajından çalınan otomobili takibe alan polis, Akhisar'da bulunan Mobese kameralarına takılması üzerine harekete geçti. İzmir İstanbul arasındaki Mobese kameralarına birçok kez takılan otomobilin İstanbul'a götürüldüğünü belirleyen polis, durumu İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bildirdi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri de otomobili Ümraniye'de bir evin önünde buldu. Otomobili park eden kişileri belirleyen polis, eve operasyon düzenleyerek F.A. (19) ve S.T.'yi (16) gözaltına aldı. Yapılan incelemede F.A.'nın Buca Müftülüğü'nde çalışan bir personelin oğluna, arkadaşları S.T. ve A.K. (23)'nin yardım ettiği öne sürüldü. Binadan çalınan yedi bilgisayar ile diğer eşyalar ve otomobil, Buca Müftülüğü yetkililerine teslim edildi. Gözaltına alınan zanlılardan F.A. ve A.K. emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilirken yaşı küçük olan S.T. ise Çocuk Şube Müdürlüğü'ne teslim edildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: