Buca’da 2b Arazi Sahipleri Bilgilendirildi

İZMİR (İHA) – İzmir’in Buca ilçesi Kaynaklar köyünde 2B arazileri olarak bilinen ‘orman vasfını kaybetmiş...

İZMİR (İHA) – İzmir’in Buca ilçesi Kaynaklar köyünde 2B arazileri olarak bilinen ‘orman vasfını kaybetmiş yerlerin vatandaşa satılması’ konusunda bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

AK Parti İzmir Milletvekili Rifat Sait moderatörlüğünde tarihi Çınaraltı Kafe’de gerçekleştirilen toplantıya, İzmir Milli Emlak Daire Başkanı ve Defterdar Yardımcısı Naci Günaydın, İzmir Orman Bölge Müdürü İbrahim Aydın, Buca Kaymakamı Şenol Bozacıoğlu, 2B arazilerinin bulunduğu yerlerin kaymakamları ve muhtarları, hukukçular ve 2B arazi sahipleri katıldı. Milletvekili Sait, “Burada konunun uzmanlarını sizler bilgilenin diye getirdik. 2B arazisi yasası ile hak sahipleri haklarını alacak” dedi.

Reklam
Reklam

Toplantıda söz alan Buca Kaymakamı Bozacıoğlu ise, bir köylünün ‘Hakkımız yenilmesin’ sözüne sert çıktı. Bozacıoğlu,“Kimseye bir metrekare yer bile yedirtmem. Herkes kendi hakkını alacak. Devlet üstüne devlet, baş üstüne baş olmaz. Bende arazi tespitlerinde bizzat bulunacağım. Resmi heyet karış karış hesaplayacak. Bir şikayeti olan varsa konuşsun. Hodri meydan” diye konuştu.

İzmir Milli Emlak Daire Başkanı ve Defterdar Yardımcısı Naci Günaydın da, şunları söyledi:

"2B düzenlemesi ile 31 Aralık 1981 tarihinden önce orman vasfını yitirmiş olarak kaydedilen arazilerin kullanıcılarına satışı imkanı getirildi. Bu kapsama giren araziler 1981 yılında çekilmiş hava fotoğraflarına dayanarak yapıldı. 26 Nisan'dan itibaren bu arazilerin alımı için başvuruları kabul etmeye başladık. Türkiye çapında yapılan başvurulara baktığımızda İzmir ili olarak ikinci sıradayız. İlk sırada Muğla var. Bu durum bizi gururlandırıyor."

Günaydın, 2B arazilerinin başvurularını hızlandırmak için ellerinden geleni yaptıklarını ifade ederek, “30 Ekim 2012 tarihi başvuru için son tarihtir ve hak düşürücü bir tarihtir. Her halükarda başvuruları yapmanız gerekiyor. İzmir Defterdarlığı internet sitesinden formu doldurup, çıktı aldıktan sonra kimlik fotokopinizle başvuru bürosuna ödenecek bedel ile geleceksiniz. Başvuruları hızlandırmak için 30 Ekim 2012’yi geçmemek kaydıyla ücreti sonrasında da ödeyebiliyorsunuz” dedi.

Reklam
Reklam

2B arazisi sahiplerini bilgilendiren uzmanlar, daha sonra köylülerin sorularını cevapladı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz