Bucaspor, iadei itibar istiyor

Bank Asya 1. Lig takımlarından Bucaspor Kulübü'nün yöneticileri, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar...

Bank Asya 1. Lig takımlarından Bucaspor Kulübü'nün yöneticileri, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar ile bir görüşme gerçekleştirdi.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun İstinye'deki binasında gerçekleştirilen toplantıya, Bucaspor adına Başkan Şükrü Kayagüney ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Federasyon binasının çıkışında, basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Bucaspor Asbaşkanı Hüsnü Kaya, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar ile görüşmelerinin önceden planlandığını belirterek, "Bugün Futbol Fedarasyonu Yönetim Kurulu toplantısı vardı. Başkan Aydınlar, yönetim kurulu toplantısının bitiminde bizimle görüştü. Sorunlarımızı ve sıkıntılarımızı kendilerine anlattık. Bir sezon öncesinde Süper Lig'de en üst puanla düşen takım bizdik. Bu sorunlar içinde mağduriyetimizin giderilmesi, iadei itibarımızın yapılmasını istedik." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Bir basın mensubunun, "Mağduriyet olarak ifade ettiğiniz şey tam olarak nedir?" sorusuna ise Basın Sözcüsü Kaya, "Süper Lig'den düşürülmemiz. Bizim tek iadei itibarımız, Süper Lig'e alınmamızdır. Çünkü Süper Lig'de kalabilmek adına o dönemdeki arkadaşlarımız çok yoğun transferler yapmıştır, ligde kalamamıştır. Bu durumun en mağduru biziz. Federasyon başkanımızın da bu konularda sıkıntı yaşadığını, muzdarip olduğunu, fakat bunun için elinden gelen imkanı ve gücü koyacağını kaydetti ama net olarak söylüyorum, tam bir söz alamadık bu noktada.'' diye cevap verdi.

Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar'ın, incelemelerin olduğunu kendilerine ilettiğini ifade eden Hüsnü Kaya, sözlerini şöyle tamamladı: "Başkan, incelemeleri olduğunu, çıkan Etik Kurulu raporlarının ve iddianamenin üstüne 70 klasör daha ek geldiğini söyledi. Bunların hepsinin incelenip, sezon sonunda bu mağduriyetin giderilmesi konusunda, uzmanlarla birlikte çaba harcadıklarını, federasyonun, UEFA ile birlikte bu kararı vereceğini söyledi. Türk futbolu kirlenmişliğinden temizlenerek kurtulur.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz