Bucaspor Taraftarı Aydın’ı Karıştırdı

PTT 1. Lig’in son maçında deplasmanda Denizlispor’a 2-0 mağlup olan Bucaspor taraftarı Aydın’ın Buharkent ilçesini...

PTT 1. Lig’in son maçında deplasmanda Denizlispor’a 2-0 mağlup olan Bucaspor taraftarı Aydın’ın Buharkent ilçesini karıştırdı. İşyeri ve araçlara saldıran taraftara halk tüfekle karşılık verdi. Saçma isabet eden iki Buca taraftarı 3 kişini yaralandığı olaylarda, döner bıçağı darbesi alan polisin topuğuna dokuz dikiş atıldı.

PTT 1. Lig’in son maçında deplasmanda Denizlispor’a 2-0 mağlup olan Bucaspor taraftarı, dört otobüsle İzmir’e doğru yola çıktı. 2010’da Altay ve 15 gün öncede Karşıyaka taraftarının yaptığı gibi Buharkent’te araçlardan inen bir grup taraftar, sokak aralarındaki işyeri ve araçlara saldırdı. İlçe halkının karşılık vermesiyle, Buharken sokakları savaş alanına döndü. Çok sayıda işyeri ve aracın camlarının kırıldığı olaylarda, bir işyeri sahibinin av tüfeği ile rastgele ateş etmesi sonucu vücuduna saçma isabet eden iki Bucaspor taraftarı yaralandı. Yaralı taraftarlar, ambulansla Nazilli Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Acil girişinde bekleyen öfkeli taraftar, görüntü almaya çalışan basın mensuplarına saldırdı.

Reklam
Reklam

POLİSE DÖNER BIÇAKLI DARBE

Buharkent’i karıştıran Bucaspor taraftarı, polisin müdahalesiyle araçlara bindirildi. Olayları ayırmaya çalışırken 15-20 kişilik taraftar grubunun arasında kalan polis memuru E.G., döner bıçağı ile topuğundan yaralandı. Vatandaşların yardımıyla ambulansa alınarak Buharkent İlçe Hastanesi’ne kaldırılan polis memurunun ayağına dokuz dikiş atıldı.

Çıkan olaylarda darp edilen ve sırtına taş isabet eden bir Buharketli genç, karakola gelerek Buca taraftarından şikayetçi oldu. Polisin müdahalesiyle önlenen olayların ardından araçlara bindirilen Bucaspor taraftarları, geniş güvenlik önlemleri altında yolculuklarına devam etti. Aydın-İzmir güzergahındaki tüm yerleşim birimlerindeki kavşaklarda önlem alan güvenlik güçleri, Buca taraftarı taşıyan dört otobüsün Aydın-İzmir otoyoluna kadar güvenliğini sağladı.

ALTAY VE KARŞIYAKA TARAFTARI DA YAPMIŞTI

26 Eylül 2010 tarihinde yine Denizli’de oynanan 1. Lig karşılaşmasında Denizlispor’a 4-1 mağlup olan Altay taraftarları, Buharkent’te araçlardan inerek işyerleri ve araçlara saldırmıştı. Olaylarda 9’u Altay taraftarı 13 kişi yaralanmıştı.

Reklam
Reklam

PTT 1. Lig’de 14 Nisan 2013 tarihinde oynanan olaylı Denizlispor, Karşıyaka maçının ardından da yine Karşıyakalı, taraftarlar Buharkent’te olay çıkarmıştı. Her hangi bir yaralanmanın olmadığı olaylar, polisin zamanında müdahalesiyle önlenmişti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz