Budak: Dernekçilik Uğraş Isteyen Bir Iş

Mut Gülnarlılar Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği, Mersin'in Mut ilçesinde açıldı. Mut'un Pınarbaşı Mahallesinde bulunan...

Mut Gülnarlılar Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği, Mersin'in Mut ilçesinde açıldı. Mut'un Pınarbaşı Mahallesinde bulunan dernek binası açılış törenine, Akdeniz bölgesinde yaşayan çok sayıda Gülnarlı katıldı.

Törende konuşan Mut Gülnarlılar Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği Necdet Budak, dernekçiliğin gerçekte uğraş ve mücadele isteyen bir iş olduğunu belirterek, bundan dolayı dernek kurmak için de yaşatmak için de büyük bir özveri ile çalışmak gerektiğini söyledi.
Derneğin üyelere, üyelerin de derneğe karşı sorumluluklarının bulunduğunu anlatan Budak, "Bundan dolayı, üyelerimizin sevinci ve üzüntüsü ortak olmalıdır. Hiçbir ortama katılmayan, hiçbir nişana düğüne gitmeyen, yarın düğünüme kimse gelmedi demesin. Bir selamı bile çok gören yarın musalla taşında tek kalmasın. Birlik olalım güçlü olalım. Açılışımıza katılan herkese teşekkür ederim.” diye konuştu

Reklam
Reklam

Gülnar Belediye Başkanı Ahmet Günel ise Mersin, Ankara, İstanbul gibi illerde açılan derneklerin hepsinin açılışına ve davetlerine katılmayı kendisine bir vazife saydığını söyledi.

Mut Belediye Başkanı Murat Orhan da ilçede yaşayan tüm Gülnarlı hemşehrilerinin mutlu olduklarını söyledi. Başkan Orhan, derneğin her türlü ihtiyaçlarını görmeye hazır olduklarını belirterek, derneğe bir televizyon ve dijitürk aboneliğini hediye edeceklerini sözlerine ekledi.

Adalet ve Kalkınma Partisi Mersin Milletvekili Ahmet Tevfik Uzun, öteden beri Akdeniz bölgesinde dernekleşmenin önemini anlattığını ifade ederek, dernek açma konusunda Gülnarlıların örnek olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından yapılan dualardan sonra açılış kurdelesini Mersin Milletvekili Ahmet Tevfik Uzun, Mut Belediye Başkanı Murat Orhan, Gülnar Belediye Başkanı Ahmet Günel ve Mut Gülnarlılar Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği Necdet Budak kesti. Dernek yetkilileri katılanlara çeşitli ikramlarda bulundu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz