Buğdayları Süneden Keklikler Koruyacak

Adana’da buğdayın kalitesini düşüren süne ile mücadele için doğaya bin keklik salındıTicaret Borsası, Orman ve...

Adana’da buğdayın kalitesini düşüren süne ile mücadele için doğaya bin keklik salındı

Ticaret Borsası, Orman ve Su İşleri, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Biyolojik Mücadele Araştırma İstasyon Müdürlüğü ile birlikte yürütülen ‘süneyle biyolojik mücadele’ çalışmaları kapsamında, Sarıçam ilçesine bağlı Kızılkaş köyünde düzenlenen törenle, doğaya bin adet keklik bırakıldı.

Törene katılan Vali Hüseyin Avni Coş, birlik ve beraberlik içinde gerçekleştirilen bu çalışmanın, hem doğal dengenin korunması, hem de ekonomiye katkı sağlaması açısından yararlı olduğunu söyledi. Emeği geçen kişi, kurum ve kuruluşlara teşekkür eden Vali Coş, bu tür etkinliklerin, diğer kurum ve kuruluşlara da örmek olmasını diledi.

Reklam
Reklam

Adana Ticaret Borsası Başkanı Muammer Çalışkan ise Çukurova'da yılda 1.5 milyon tona yakın buğdayın hasat edildiği bilgisini verdi. Kuzey kesimlerde üretilen buğdayın neredeyse tamamının süneden etkilendiğini tespit ettiklerini aktaran Çalışkan, son dört yıldır gerçekleştirdikleri doğal çalışmayla, süne ile mücadelede büyük başarı sağladıklarını kaydetti.
Konuşmaların ardından, bin adet keklik ve Vali Coş ve diğer yetkililer tarafından doğaya bırakıldı.

Törene Vali Hüseyin Avni Coş, Orman ve Su İşleri Bakanlığı 7. Bölge Müdürü Etem Boz, Sarıçam Kaymakamı Ali Taşkın Balaban, Sarıçam Belediye Başkanı Ahmet Zembilci, Adana Ticaret Borsası Başkanı Muammer Güler, Adana Ticaret Odası Başkanı Ali Gizer, Adana Sanayi Odası Başkanı Sadi Sürenkök, Adana Çiftçiler Birliği Başkanı Behçet Homurlu, Adana Tahıl Üreticileri Birliği Başkanı Nur Özkan, muhtarlar ve üreticiler katıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz