Bursa Girişimci İşadamları Derneği (BUGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Fuat Er, kentsel dönüşümü yöresel firmaların yapması gerektiğini belirterek, “Kentsel dönüşüm yapılırken, en az yüz yıllık projelerin hayata geçirilmesi gerekiyor. 15-20 yıl sonra tekrar kentsel dönüşümün konuşulmaması gerekiyor.” dedi.
BUGİAD, inşaatla ilgilenen üyeleri arasındaki işbirliğini geliştirmek amacıyla ‘İnşaat Yapı Zirvesi’ düzenledi. Gold Otel'de düzenlenen zirvede, BUGİAD üyesi inşaat firmaları bir araya gelerek aralarında işbirliğini artırmanın yolunu aradı. Açılış konuşmalarının ardından, masalarda ikili görüşmelerde bulunan inşaat firması temsilcileri, işbirliğini artırmanın yolunu aradı.
"KENTSEL DÖNÜŞÜM EN AZ YÜZ YILLIK OLMALI"
Yönetim Kurulu Başkanı Ali Fuat Er, BUGİAD’ın 14 komitesinden birinin de ‘İnşaat Komitesi’ olduğunu belirtti. Dernek olarak, bine yakın üyelerinin 5’te biri, yani 200’e yakınının inşaatçı olduğunu belirten Er, bu programı bunun için gerçekleştirdiklerini anlattı.
BUGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ali Fuat Er, kentsel dönüşümün, Türkiye’nin geleceğe dönük marka projelerinden biri olduğunu belirterek, “Yaklaşık 50 milyar dolarlık bir ticari hacimden bahsediliyor. Bunu, depreme önceden tedbir almak ve varoşlardan yaşayan vatandaşların hayat standartlarının yukarı taşınması veya şehri daha yaşanabilir hale getirmek için projelerin hayata geçirilmesi şeklinde de değerlendirebilirsiniz. Ama bunlar yapılırken, artık en az yüz yıllık projelerin yapılması gerekiyor. 15-20 yıl sonra tekrar kentsel dönüşümün konuşulmaması gerektiğini düşünüyoruz. Dönüşümün yapıldığı yerlerde cadde ve sokak gibi altyapının da buna uygun yapılması gerekiyor.” dedi.
"KENSTEL DÖNÜŞÜMÜ YEREL FİRMALAR YAPSIN"
Bursa’da ise özellikle Yıldırım bölgesinin öncelikli bir yer olduğunu anlatan Ali Fuat Er, “TOKİ mi yapsın, yerel inşaat firmaları mı yapsın? Bizler yerel inşaat firmalarının yapmasından yanayız. Tabi ki hareket getirecek, katma değer sağlayacak, istihdam sağlayacaktır. Hepsini üst üste koyduğumuz zaman hem yapan müteahhit hem vatandaş hem de Bursa kazanacaktır.” şeklinde konuştu.
"KETSEL DÖNÜŞÜM VELİNİMET"
Kentsel dönüşüm projesine velinimet olarak baktıklarını anlatan Ekrem Algül, şunları ifade etti: “Yapı sektörü anlamında buna velinimet olarak bakıyoruz. Çünkü birinci derece deprem bölgesi Bursa. Yapıları kontrol ettiğimizde Gölcük’ten, Adapazarı’ndan, Düzce’den çok da iyi olmadığını görüyoruz. Olası deprem senaryosunda yaşayacağımız felaketin boyutları en az o kadar olacaktır, çünkü Bursa, daha büyük şehir onlardan. Bırakın can kaybını bir tarafa, ekonomiyi de çok etkileyecek.” şeklinde uyardı.
Ayrıca, Bursa’nın tarihi bir şehir olduğuna değinen Başkan Ekrem Algül, kentsel dönüşümle tarihi bölgelerin de bir dönüşüme tabi tutulacağına değindi. Kentsel dönüşüm konusunda bir anlam kargaşası yaşandığına vurgu yapan BUGİAD İnşaat Yapı Komitesi Başkanı Ekrem Algül, özellikle bireysel yapılarda ana faktörün kat malikleri olması gerektiğini sözlerine ekledi.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz