BUGİAD Başkanı Er: Kentsel Dönüşümde Yıldırım Öncelikli Olmalı

Bursa Girişimci İşadamları Derneği (BUGİAD) Ali Fuat Er, kentsel dönüşümde Yıldırım ilçesinin öncelikli olması gerektiğini...

Bursa Girişimci İşadamları Derneği (BUGİAD) Ali Fuat Er, kentsel dönüşümde Yıldırım ilçesinin öncelikli olması gerektiğini söyledi.

BUGİAD, yapı sektörü üyelerini, Tanışma ve İş Geliştirme Zirvesi’nde biraaraya getirdi. Gold Majesty Otel’de gerçekleşen zirveye BUGİAD Başkanı Ali Fuat Er’in yanı sıra yüzü aşkın sektör temsilcisi katıldı. Konuşmasında kentsel dönüşümün Türkiye’nin geleceğe yönelik marka projelerinden biri olduğunu belirten Ali Fuat Er, şunları dile getirdi: "Bu durum, depremi önceden hissedip tedbir alma gibi düşünülebilir. Şehrin daha yaşanılabilir hale getirilmesi olarak da algılanabilir. İş dünyası kentsel dönüşümün nasıl yapılması gerektiğini tartışırken, vatandaş, nefes aldığı parkların, bahçelerin bu projeler içinde hayat bulmasını, dönüşümün sağlandığı yerlerde, cadde ve ana arterlerin daha büyük olmasını yani fiziki güzelliklerin de bir arada olmasını istiyor."

Reklam
Reklam

Kentsel dönüşümde göçün daha fazla yaşandığı ve eski yapıların sıkça rastlandığı bir bölge olması nedeniyle Yıldırım ilçesinin önceliği olması gerektiğine değinen Er, özellikle yerel firmaların kentsel dönüşümde yer almasının Bursa’ya istihdam ve katma değer sağlayacağını belirtti.

Yapı Komitesi Başkanı Ekrem Algül ise komite olarak MARİFED ve TUSKON tarafından düzenlenen iş geliştirme organizasyonlarında bulunduklarını, birçok STK ziyareti ve ülkelere gezi yaptıklarını söyledi. Yapı Zirvesine de değinen Algül, şunları ifade etti: "Düzenlediğimiz zirve ile bir aile olarak gördüğümüz yapı komitesi üyelerimizi, bir araya getirerek tanıştırmalarını sağlamakla birlikte bu kardeşliği iş birlikteliğine taşımayı hedefliyoruz. Rekabet şarlarının kızıştığı, kar marjlarının düştüğü, günümüzde en önemli sorunun iyi bir iş çevresine sahip olarak, güçlü, kaliteli ve dürüst işverenlerle ve taşeronlarla çalışmak. Aynı frekanstan konuştuğumuz müteahhitleri, yapı malzemecilerini, hafriyatçıları, tesisatçıları, projeci mimar ve mühendisleri bu toplantıda bir araya getirdik. İkili iş görüşmelerinin ardından güzel birliktelikler olmasını gönülden diliyoruz." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Konuşmaların ardından geçilen ikili görüşmelerinde yüzlerce iş görüşmesi gerçekleşti. Programa katılan üyelerden Sait Zorlu İnşaat firma sahibi Sait Zorlu, zirvenin üyelerin iş birlikteliği için önemli bir fırsat olduğunu söyledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: