BUGİAD Başkanı Er: Türkiye’nin ekonomik krizlere karşı dalgakıranları kuvvetli

Bursa Girişimci İş Adamları Derneği (BUGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Fuat Er, Türkiye’nin ekonomik krizlere...

Bursa Girişimci İş Adamları Derneği (BUGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Fuat Er, Türkiye’nin ekonomik krizlere karşı çok güçlü dalgakıranları bulunduğunu belirterek, büyümenin devam edeceğini söyledi.
BUGİAD'ın 12. Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda Yönetim Kurulu başkanlığına seçilen Ali Fuat Er, Tavacı Recep Usta Restoran’da düzenlediği basın toplantısı ile yönetimini tanıttı. 900 üyesi ile BUGİAD'ın en fazla üyeye sahip dernek olduğunu vurgulayan Er, Türkiye’nin ekonomik durumunu da değerlendirdi.
Avrupa Birliği (AB)’nin yaşadığı ekonomik krizin Türkiye’yi de olumsuz etkilemesinin normal olduğunu belirten Er, alternatif pazarların önemine işaret etti.
Er, şöyle devam etti: “AB’ye ihracatımız yüzde 50’lerden 40’lara geriledi. Bu 2012’ye de yansıyacaktır. Çünkü ekonomik daralma daha dibi görmedi. Bu 10 yılı bulabilir. Dolayısıyla bunun Türkiye’ye olumsuz yansıması mutlaka olacaktır. Talep daralması olacaktır, alternatif pazarlarla bunu telafi etmemiz gerekiyor. AB’nin 2012 büyümesini 0,12 görenler var, Türkiye’nin ise 3,5 olarak tahmin edenler var, dünya ortalamasının 4 olduğu bir konjektörde. Avrupa Birliği hala çok önemli bir pazardır. Orayı boşlamadan alternatif pazarlara yönelmek zorundayız.”
Türkiye’nin krize karşı avantajları bulunduğunu dile getiren Er, bunları şöyle sıraladı: “Bizim bu krizlere karşı dalgakıranlarımız var. Türkiye olarak biraz avantajlıyız. 8-9 yıldır Türkiye’de çok ciddi bir hükümet var ve iyi bir istikrar var. Bu istikrar bizim için ciddi bir dalgakırandır. Yani olayları önceden gören ve mücadele eden bir kadro var ekonomik yapıda. Sanayinin içinden gelmiş bakanlarımız var. Dolayısıyla bu ekibin önceden görüp müdahale edebildiği kanaatindeyim.”
Enflasyondaki artışın tedirgin ettiğini ancak bunun yılın ilk çeyreğinde normale döneceğine inandığını vurgulayan Er, cari açık konusunda da iyiye giden diğer göstergelerin dalgakıran vazifesi gördüğüne dikkat çekti.
Ali Fuat Er, yabancı yatırımcının Türkiye’yi hala güvenilir bir liman olarak gördüğüne de işaret etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz