BUGİAD’tan Ankara’ya yeni anayasa çıkarması

Bursa Girişimci İşadamları Derneği (BUGİAD) Yönetim Kurulu, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Bursa milletvekilleriyle bir araya...

Bursa Girişimci İşadamları Derneği (BUGİAD) Yönetim Kurulu, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Bursa milletvekilleriyle bir araya geldi.

BUGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ali Fuat Er, Yönetim Kurulu üyeleri Eyüp Karakuş, Cengiz Cesimoğlu, Ayhan Yılmaz, Güray Bilir ve Genel Sekreter Ertürk Şahin’in katıldığı ziyaretlerde ana gündem maddesi yeni anayasa oldu.

BUGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ali Fuat Er, sahip oldukları üye sayısıyla Bursa’nın en geniş tabanlı iş hayatı kuruluşu olduklarını belirtti. Gerçekleştirdikleri faaliyetlerle ekonomik, sosyal ve siyasal hayata aktif olarak katkı yapmaya çalıştıklarını dile getiren Er, “Türkiye’de son dönemde ekonomide yaşanan bahar havasından toplumun büyük bir kesimi memnun. Yaşanan ekonomik gelişmeler biz işadamlarını hayli memnun ediyor. İşadamları olarak bizler de ülkemizin ekonomik anlamda gelişmesi ve hedeflerini yakalaması için aktif olarak çalışıyoruz. BUGİAD olarak TUSKON çatısı altında yapılan ticaret köprüleri, ticaret forumları ve benzer etkinliklere katılarak üyelerimizin yeni pazarlara açılmasını sağlıyoruz.” dedi.

Reklam
Reklam

Ekonomik gelişmişliğin sosyal ve siyasal atmosferden bağımsız olamayacağını dile getiren Er, ekonomide yaşanan olumlu gelişmelerin sürdürülebilir hale gelmesinin yolunun yeni bir anayasadan geçtiğini belirtti.

Meclis'in yeni bir anayasa yapma konusunda önemli bir irade gösterdiğini söyleyen Er, uzlaşma komisyonunun çalışmalarının toplumun her kesimi tarafından dikkatle takip edildiğini ve yeni bir anayasa yapmak için en uygun ortamın sağlandığını kaydetti.

Türkiye’nin yeni ve sivil bir anayasa sayesinde 2023 hedeflerine daha kolay ulaşacağına işaret eden Er, sözlerini şöyle tamamladı: “İş dünyası olarak ülkemizin daha yaşanılır, daha müreffeh bir hale gelmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Yaptığımız her faaliyet bu amaca hizmet ediyor. Yeni bir anayasa sayesinde elimiz daha da güçlenecek ve bizler hedeflerimize daha kolay ulaşacağız.

AK Parti'li ve CHP’li milletvekilleri de ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirirken, toplumsal beklentilerin farkında olduklarından ve bu toplumsal taleplerin Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)’nde karşılığı olduğundan söz etti.

Reklam
Reklam

BUGİAD heyeti ziyaretin ardından meclis lokantasında milletvekilleriyle birlikte yemek yedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: