Buğulu Camlardan Tuvale

VOLKAN KAŞİK - Çocukken, buğulanan pencere camına resim yapan 65 yaşındaki Doğan Karaçalı'nın kara kalem portre çalışmaları dikkat çekiyor.

VOLKAN KAŞİK - Çocukken, buğulanan pencere camına resim yapan 65 yaşındaki Doğan Karaçalı'nın kara kalem portre çalışmaları dikkat çekiyor. Adana Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde yaşamını sürdüren Karaçalı, boş zamanlarını resim yaparak değerlendiriyor. Her biri farklı nedenlerle ömürlerinin kalan bölümünü huzurevinde geçirmeyi tercih edenler, huzurevindeki sosyal etkinliklere katılarak yaşama sevinçlerini arttırmaya çalışırken, yeteneklerini geliştirme imkanı bulanlar da ayrı heyecan yaşıyor. Huzurevi sakini Doğan Karaçalı da bu isimlerden biri. Uzun yıllar Kahramanmaraş ve İstanbul'da ayakkabıcılık yaptıktan sonra huzurevine yerleşen Karaçalı, AA muhabirine, resme ilgisinin çocuklukta başladığını söyledi. Çocukken, soğuk kış günlerinde buğulanan pencere camına resim yapmaya başladığını anlatan Karaçalı, kağıt ve kaleme olan ilgisinin, aradan uzun yıllar geçmesine rağmen artarak vazgeçilmez tutku haline geldiğini ifade etti. Karaçalı, resim konusunda hiç eğitim almadığını, her şeyi kendisinin öğrendiğini bildirerek, "Resim ve şiir, hayatımın tamamını kapsıyor" dedi. Bir yakını aracılığıyla huzurevine yerleştiğini anlatan Karaçalı, şunları kaydetti: "Yaklaşık 6 yıldır huzurevinde yaşamımı sürdürüyorum. Boş zamanlarımı en iyi şekilde değerlendirmek adına kara kalem çalışmalar yapıyorum. Resim yapmayı çok seviyorum. Kara kalem resim yaparak huzur buluyorum. Huzurevinden veya dışarıdan bana getirilen vesikalık resimleri tuvale çiziyorum. Valinin, belediye başkanının kara kalem portrelerini çizerek kendilerine verdim, teşekkür ettiler. Kara kalem resim çalışmalarının yanı sıra şiir yazmayı da çok seviyorum." Kara kalem portrelerinin huzurevi personeli ve vatandaşlar tarafından ilgi gördüğünü belirten Karaçalı, bu durumun kendisini çok mutlu ettiğini söyledi. Karaçalı, ilerleyen süreçte huzurevinde kara kalem çalışmalarından sergi açmayı düşünebileceğini de sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: